طراحی مدل بازگشت به زندگی در سالمندان پس از زلزله

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 595

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICHED09_001

تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1398

Abstract:

زمینه و هدف: درک تجارب سالمندان در پاسخ به مشکلاتی که پس از حوادث و بلایا با آن روبرو شدند و نحوه بازگشت آنها، یک پیش شرط ضروری جهت مدیریت پیامدهای حوادث و بلایا و برنامه ریزی برای اقدامات کاهش خطر است. با توجه به اینکه تصویر واضحی از نحوه بازگشت به زندگی در سالمندان پس از زلزله وجود ندارد، این مطالعه باهدف تبیین فرآیند و طراحی مدل بازگشت به زندگی در سالمندان پس از زلزله انجام گرفت.روش کار: مطالعه کیفی حاضر با استفاده از روش نظریه زمین های صورت گرفت. روش نمونه گیری در ابتدا هدفمند و سپس بر اساس داده های بدست آمده و نظریه در حال ظهور از نمونه گیری نظری استفاده شد. اطلاعات با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته، یادداشت در عرصه و بحث گروهی متمرکز جمع آوری شد. درمجموع در این مطالعه، با 29 مشارکت کننده شامل 4 فرد دارای دانش و تخصص و 18 سالمند دارای تجربه مستقیم زلزله، 4 مراقب سالمند و 3 امدادگر و مدیر یا پرسنل اجرایی مصاحبه به عمل آمد. فرآیند گردآوری داده ها و تحلیل داده ها به صورت همزمان صورت گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از مقایسه مداوم و روش کوربین و اشتراوس 2008 انجام شد. یافته ها: یافت ههای مطالعه نشان داد سالمندان پس از زلزله با تغییر ناگهانی روال معمول زندگی به عنوان چالش اصلی و در کنار آن عوامل زیربنایی مواجه میشوند و این شرایط منجر به تقلا برای بازگشت به زندگی در قالب راهبردهای سازگارانه و راهبردهای ناسازگارانه میشود. نتیجه تقلا برای بازگشت به زندگی زندگی در شرایط جدید است که به دو صورت رشد پس از حادثه و یا قربانی شدن مجدد نمود پیدا میکند. نتیجه گیری: شفاف شدن ماهیت و فرآیند بازگشت به زندگی در سالمندان پس از زلزله، می تواند سبب ارتقاء دانش ارائه دهندگان خدمات شود و کمک کند تا آنها برنامه ریزیها و اقدامات پیشگیرانه خود را با شناسایی الگوهای آسیب پذیری و حساسیت های فرهنگی جامعه، انجام دهند و از این طریق به بهبود زندگی سالمندان پس از حوادث و بلایا کمک کند. بر اساس یافته های تحقیق توصیه م یشود مفاهیم استخراج شده در قالب فرآیندهای توسعه مفهوم قرارگرفته و برای روابط بین آنها فرضیه سازی شود و فرضیه ها تست شوند. همچنین با توجه به یافت ههای مطالعه مبنی بر توانمندی سالمندان در فعالیت هایی نظیر کمک درآمداد و نجات و حمایت روانی از خانواده و جامعه، توصیه می شود جهت استفاده از این ظرفیت ها برنامه ریزیهای لازم انجام شود.

Authors

شکوفه احمدی

دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوری تها، مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا، دانشگاه علوم بهزیستی و توا نبخشی،تهران، ایران.

حمیدرضا خانکه

دکتری تخصصی آموزش پرستاری، فوق دکتری سلامت در بلایا و فوری تها، استاد تمام، مرکز تحقیقات سلامت در بلایا وفوری تها، دانشگاه علوم بهزیستی و توا نبخشی، تهران، ایران، گروه علوم و آموزش بالینی، موسسه کارولینسکا، استکهلم، سوئد.

رباب صحاف

دکتری تخصصی سالمندشناسی، دانشیار، دپارتمان سالمندی، دانشگاه علوم بهزیستی و توا نبخشی، تهران، ایران

اصغر دالوندی

دکتری تخصصی آموزش پرستاری، دانشیار، دپارتمان پرستاری، دانشگاه علوم بهزیستی و توا نبخشی، تهران، ایران