بررسی فراوانی سالمونلاهای جدا شده از طیور گوشتی استان اردبیل و تعیین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی آنها نسبت به پنچ آنتی بیوتیک رایج در حوزه پزشکی ایران

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 400

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA05_281

تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1398

Abstract:

سالمونلوز یکی از مهم ترین بیماری های مشترک انسان و دام در سراسر جهان است که در انسان سبب مسمومیت غذایی،گاستروآنتریت، تب روده ای و باکتریمی می شود. لذا هدف از این مطالعه بررسی فراوانی آلودگی به سالمونلا در طیور گوشتی استاناردبیل و تعیین میزان مقاومت دارویی آنها نسبت به پنچ آنتی بیوتیک با مصرف رایج در حوزه پزشکی ایران بود. بدین منظور، 189نمونه شامل 70 نمونه کبد، 70 نمونه قلب و 49 نمونه روده جمع آوری گردید. پس از کشت و جداسازی سالمونلا، سروتیپ هایآن با آنتی سرم های منو والان مورد بررسی قرار گرفتند. مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با استفاده از روش انتشار از دیسک(Disc diffusion) مشخص شد. 7/4 درصد از نمونه های مورد بررسی از نظر آلودگی به گروه سرمی D سالمونلا مثبت بودند. بیشترین میزان جداسازی سالمونلا در کبد (72/9 درصد)، سپس در روده (35/7 درصد) و قلب (21/4 درصد) مشاهده گردید. 100 درصد جدایه ها به تتراسایکلین مقاوم بودند. مقاومت به کوتریموکسازول 50/0 درصد، آموکسی سیلین 35/7 درصد و سیپروفلوکساسین 14/4 درصد بود. در برابر سفتریاکسون هیچ گونه مقاومتی مشاهده نشد. نتایج این بررسی نشان داد میزان مقاومت جدایه ها نسبت به سه داروی تتراسایکلین، کوتریموکسازول و آموکسی سیلین نسبتا بالا می باشد که از نظر بهداشت عمومی حایز اهمیت فراوانی است.

Authors

آیدین عزیزپور

استادیار بیماریهای طیور، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران