سنجش نیازهای آموزشی پرستاران در بیمارستان های آموزشی شهر کرمان به منظور پیاده سازی مداخلات آموزشی با استفاده از تلفن همراه

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 479

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CSUMSMED05_290

تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1398

Abstract:

مقدمه: برنامه های آموزشی به منظور تامین نیازهای آموزشی فراگیران طراحی می شوند. با توجه به گسترش سریع مرزهای دانش، پرستاران نیاز به کسب مهارتهای جدید دارند. آموزش منطبق بر نیاز پرستاران عامل اصلی در ارتقای کیفیت مراقبت سلامت ارائه شده توسط این گروه است. شناسایی نیازهای آموزشی پرسنل مراقبت سلامت و بررسی توانایی های آنها یک گام ضروری در طراحی و پیاده سازی مداخلات آموزشی با استفاده از تلفن همراه می باشد. هدف این مطالعه شناسایی نیازهای آموزشی پرستاران بود.روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در بهار 1397 روی پرستاران شاغل در 3 بیمارستان آموزشی شهر کرمان انجام شد. داده ها توسط پرسشنامه سنجش نیازهای آموزشی پرسنل مراقبت سلامت تدوین شده توسط سازمان بهداشت جهانی گردآوری شد. این ابزار دارای 5 زیر مجموعه : تحقیق و بازرسی، ارتباطات و کار تیمی، وظایف بالینی، مهارت های اجرایی و اداری، وظایف مدیریتی و سرپرستی می باشد. پرسشنامه ابتدا به زبان فارسی ترجمه شد و پس از بازترجمه به انگلیسی، تطابق فرهنگی آن سنجیده شد. روایی آن توسط 2 متخصص انفورماتیک پزشکی تایید شده و ضریب همبستگی پایایی آن (0.89=α) محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 24 استفاده شد.یافته ها: در مجموع 126 پرستار در این مطالعه شرکت کردند. 95 درصد شرکت کنندگان زن بودند. میانگین سنی آنها 34 و میانگین سابقه کار آنان 11 سال بود. بیشترین اولویت آموزشی شرکت کنندگان مربوط به زیرمجموعه تحقیق و بازرسی بود. سایر اولویت های آنها به ترتیب مربوط به زیرمجموعه های وظایف مدیریتی و سرپرستی، وظایف بالینی، ارتباطات و کار تیمی، مهارت های اجرایی و اداری بود.نتیجه گیری: این مطالعه مهمترین اولویت ها و نیازهای آموزشی پرستاران را شناسایی نمود. براساس نتایج مهمترین اولویت آموزشی و نیاز شرکت کنندگان در زمینه تحقیق و بازرسی و وظایف مدیریتی و سرپرستی می باشد. در نظر گرفتن نیازهای آموزشی پرستاران می تواند راهنمای تصمیم گیرندگان برای پیاده سازی و اجرای برنامه های کاربردی باشد. به کارگیری برنامه های آموزشی مبتنی بر نیاز پرستاران موجب افزایش مهارت آنها در زمینه های بالینی، مدیریتی و ارتباطی و در نتیجه بهبود مراقبت سلامت و افزایش ایمنی بیمار می شود.

Authors

نازنین جنتی

دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان ،ایران.

فرزاد سلمانی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان ،ایران.

رضا خواجویی

دانشیار انفورماتیک پزشکی، مرکز تحقیقات انفورماتیک پزشکی، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان،ایران.