نقش دولت در ارایه خدمات عمومی به شهروندان (با تاکید بر خدمات مربوط به رفاه و تامین اجتماعی؛ مطالعه تطبیقی در دو نظام دولتی ایران و فرانسه)

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 2,338

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SME-4-3_009

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1398

Abstract:

مهمترین ویژگی سازمانی در مفهوم خدمات عمومی دخالت دولت و انجام خدمات به وسیله او یا با نظارت او میباشد. درواقع دولتها متولی و مسیول ارایه خدمات عمومی به شهروندان بودهاند، همچنین این خدمات اصلیترین مباحث را در حوزه حقوق اداری به خود اختصاص داده است. خدمات عمومی در نظام های گوناگون حقوقی و سیاسی مباحث مختلفی را به خود اختصاص داده است. از زوایای گوناگون می-توان مسیله خدمات عمومی را موردبررسی و تامل قرار داد. خدمات عمومی در حوزهی رفاه و تامین اجتماعی، یکی اصلی ترین خدماتی است که دولتها در راستای تامین منافع و ایجاد رفاه و آسایش مردم خود به آن توجه ویژه دارند، ازآنجاکه در دنیای امروز، داشتن جامعه-ای پویا و رو به رشد بدون نظام کارآمد رفاه اجتماعی، بسی دشوار بوده و سالیان متمادی دولت مردان و سیاست گذاران غالبا به رفاه اجتماعی تنها به مثابه مسیله ای اجتماعی توجه میکردند و بخصوص در کشورهای درحال توسعه، دولت ها همواره در راستای ارایه خدمات عمومی و رعایت عدالت اجتماعی با مشکلات و معضلاتی روبرو بوده اند، نظر به اهمیت این مسیله، مطالعه حاضر با رویکردی توصیفی تحلیلی به بررسی نقش دولت در ارایه خدمات عمومی به شهروندان (با تاکید بر خدمات مربوط به رفاه و تامین اجتماعی؛ مطالعه تطبیقی در دو نظام دولتی ایران و فرانسه) پرداخته است. در این پژوهش، ضمن تبیین و مفهوم پردازی خدمات عمومی و نقش دولت در ارایه خدمات عمومی، حوزه تامین و رفاه اجتماعی، به عنوان یکی از بخش های بسیار مهم و حیاتی جامعه، مدنظر قرارگرفته و برنامه ریزی ها و سیاستگذاری های محوری دولت در این زمینه که شامل (نظام جامع تامین اجتماعی و تامین اجتماعی سه لایه) بوده موردبررسی قرارگرفته، همچنین نگاهی نیز به برنامه ها و چگونگی ارایه خدمات عمومی در حوزه رفاه اجتماعی در فرانسه داشته ایم، آنچه مشخص است، در کشوری چون ایران، در مقایسه با نظام فرانسه، معضل اجرای برنامه ها، تعدد دستورالعملها و عدم هماهنگی بخش های اجرایی درراه ارایه خدمات عمومی در حوزه تامین رفاه و تامین اجتماعی میباشد . همچنین نظام رفاهی که در فرانسه با نام حمایت اجتماع شناخته میشود، دربرگیرنده همه شاخه های بیمه ای و غیر بیمه ای شهروندان است که با برنامه ریزی های دقیق به اجرا گذارده میشود، لذا استفاده از تجربه چنین کشورهایی میتواند به دولت و برنامه ریزان را در راستای تحقق عدالت اجتماعی، رفع فقر و نابرابری و توزیع یکسان خدمات به شهروندان کمک شایانی نماید.

Authors

حمید کرمی

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

نوید فاتحی راد

استادیار گروه مدیریت، گروه مدیریت، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران