اثرتنش شوری بر برخی ویژگیهای فیزیولوژیکی چمن لولیوم (olium perenne L.) در محیط های رشد دارای زئولیت و زئولیت غنی شده با پتاسیم

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 337

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI11_258

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1398

Abstract:

چمنها یکی از ارکان اصلی در فضای سبز، پارکها و زمینهای ورزشی میباشند و به دلیل کمبود آب کاهش سطح آبهای زیرزمینی و نیز شور شدن آبها با مشکلات زیادی مواجه شدهاند. شوری خاک به عنوان یک تنش غیرزیستی از مهمترین عوامل محدود کننده رشد گیاهان به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک جهان محسوب میشود. این پژوهش به منظور بررسی اثر زئولیت طبیعی و نیز زئولیت غنی شده با پتاسیم بر ویژگیهای فیزیولوژیکی چمن لولیوم به صورت طرح کاملا تصادفی در قالب فاکتوریل با دو فاکتور تنش شوری در 3 سطح (شاهد، شوری 50 و 100 میلی مولار) و زئولیت در 3 سطح (بدون زئولیت، زئولیت معمولی و غنی شده با پتاسیم) با 4 تکرار و به صورت گلدانی انجام شد. نتایج نشان داد محتوای نسبی آب برگ (RWC ) و شاخص پایداری غشاء یاختهی (MSI) در اثر تنش شوری کاهش یافتند و با افزودن زئولیت معمولی و غنی شده به محیط کشت این شاخصها افزایش یافتند . همچنین در اثر تنش شوری میزان پرولین و مالون دی آلدئید افزایش یافتند. کاربرد زئولیت معمولی و غنی شده در هر دو شرایط تنش و عدم تنش شوری سبب بهبود این ویژگیهای فیزیولوژیکی شد، اما تاثیر این بهبوددهنده ها در شرایط تنش چشمگیرتر بود.

Authors

فرزاد نظری

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان.

ابراهیم رحیمی

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان.

تیمور جوادی

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان.

سعدی صمدی

گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه کردستان.