اثر نوع پایه و ضدعفونی خاک با نورخورشید بر جلوگیری از کوتاهی عمر درختان هلو Prunus persica L.

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 227

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI11_431

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1398

Abstract:

مرگ زودرس درختان میوه هسته دار به ویژه هلو مشکل عمده ای است. عوامل متعدد مانند بیماری ها قارچی و باکتریایی، نماتدها، مدیریت و نوع پایه و رقم در آن دخالت دارند. در این پژوهش هلوی رقم جی اچ هیل بر روی دو پایه بذری میسوری و GF677 پیوند شده و در دو قطعه زمین ضد عفونی شده با تابش خورشیدی و شاهد کشت شدند. صفات رویشی و شاخص های مرتبط با کوتاهی عمر مثل زوال، خشکی سر شاخه، صمغ زدگی شاخه و تنه و زردی سر شاخه ها ارزیابی گردید. آزمایش بصورت فاکتوریل با دو فاکتور نوع پایه و ضدعفونی خاک بر پایه طرح آزمایشی بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس اختلاف معنی داری را برای اثر پایه برای صفات خشکی سرشاخه، صمغ زدگی شاخه و تنه و تعداد پاجوش در سطح یک درصد و برای درصد زوال درختان و مساحت سطح مقطع تنه در سطح پنج درصد معنی دار گردید. اثر تیمار سولاریزاسیون در صفات مرتبط با قدرت رشد در سطح پنج درصد معنی دار گردید. مقایسه میانگین-ها نشان داد که بیشترین درصد زوال درختان در پایه بذری با 34/37 درصد که با پایه GF677 با 12/5 درصد اختلاف معنی داری داشتند. بیشترین درصد زوال درختان در تیمار سولاریزه نشده با 31/25 درصد بود.

Authors

محی الدین پیرخضری

استادیار پژوهش، پژوهشکده میوه های معتدله و سردسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران