بررسی میزان اسانس در قسمتهای مختلف گیاه مروتلخ ( Salvia mirzayanii Rech. f. & (Esfand. جمع آوری شده از رویشگاه های طبیعی استان هرمزگان

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 414

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI11_679

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1398

Abstract:

جنس Salvia با نام فارسی مریم گلی به تیره نعناع (Lamiaceae) تعلق داشته که یکی از گونه های انحصاری آن در ایران گیاه مروتلخ با نام علمی Salvia mirzayanii Rech. F. & Esfand. میباشد. در این تحقیق، به منظور بررسی بازده اسانس اندامهای مختلف (برگ، گل، ساقه و گیاه کامل) مروتلخ، نمونه های گیاهی مربوط به اکوتیپ های مختلف در مرحله تمام گل از رویشگاه های مختلف استان هرمزگان شامل تنگ زاغ، بستک، دق فینو، سرچاهان و سیرمند جمع آوری و در سایه و دمای اتاق خشک گردیدند . اسانس اجزای مختلف گیاه به روش تقطیر با آب (طرح کلونجر) استخراج شدند. بازده اسانس در محدوده 0/2 تا 2/0 درصد (حجمی/ وزنی) به دست آمد. بیشترین بازده اسانس بدست آمده، مربوط به بخش گل در رویشگاه دق فینو 2/0) درصد حجمی/ وزنی) و کمترین بازده اسانس مربوط به ساقه در رویشگاه های دق فینو، تنگ زاغ و سرچاهان 0/2) درصد حجمی/ وزنی) بود.

Authors

صفیه بی نوا

گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس

علیرضا یاوری

گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس

مجید شکرپور

گروه علوم و مهندسی باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج