CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی میزان مشارکت جامعه روستایی زاگرس نشین در تحقق اهداف منابع طبیعی در برنامه ششم توسعه کشور (مطالعه موردی: روستای کلوسه منطقه پشتکوه موگویی شهرستان فریدون شهر)

عنوان مقاله: بررسی میزان مشارکت جامعه روستایی زاگرس نشین در تحقق اهداف منابع طبیعی در برنامه ششم توسعه کشور (مطالعه موردی: روستای کلوسه منطقه پشتکوه موگویی شهرستان فریدون شهر)
شناسه ملی مقاله: NRSTZAGROS02_041
منتشر شده در دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا جعفری - کارشناس جنگلداری دانشگاه شهرکرد
داریوش سعیدی - معاونت حفاظت و امور اراضی ارداه کل منابع طبیعی استان اصفهان

خلاصه مقاله:
اهداف کمی راهبرد حفاظت و صیانت از منابع طبیعی کشور و توسعه آن در چهارچوب اصولی توسعه پایدار برنامه ششم توسعه شامل احیای رویشگاه های مرتعی و توسعه گیاهان دارویی، جنگل کاری و احیای جنگل ها، توسعه زراعت چوب، حد نگاری منابع طبیعی و اجرای عملیات آبخیزداری است. کوه ها، کوهپایه ها و دامنه های منطقه ی زاگرس و نزدیک به آن، اقامتگاه و مسکن بخش های قابل توجهی از جمعیت ایران را تشکیل می دهند، علاوه بر لرها و کردها که ساکنین اصلی زاگرس هستند. اقلیت های قومی و تعداد قابل توجهی از مسیحیان آشوری، ترک ها، و نیز گروه های قبیله ای قشقایی ساکنان کنونی این منطقه هستند. فضای روستایی با توجه به ویژگی های محیطی و اکولوژیکی و خصوصیات اجتماعی- اقتصادی خود دارای ساختاری می باشند که بیانگر توانمندی های ذاتی و استعدادهای بالقوه و بالفعل آن است. لذا در این تحقیق میزان مشارکت جامعه روستایی زاگرس در پیشبرد مهمترین برانمه های ششم توسعه منابع طبیعی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور متغیرهای برنامه های ششم توسعه در رابطه با منابع طبیعی شناسایی و در سه طبقه اجرای طرح های مدیریت منابع طبیعی، اقدامات حفاظتی و ا قدامات فرهنگی و ترویجی تقسیم بندی شدند. پرسشنامه تحلیلی طراحی و به صورت تصادفی و بر اساس فرمول کوکران در میان ۲۵۹ نفر از اهالی روستای کلوسه منطقه پشتکوه موگویی شهرستان فریدونشهر توزیع گردید. در نهایت نتایج حاصل از پرسشنامه ها با روش های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج گویای آن است که اکثر مردم محلی مایل به مشارکت در طرح های مدیریت منابع طبیعی می باشند و در این راستا اقداماتی را برنامه ریزی نموده اند که به حفظ این میراث ارزشمند کمک شایانی می نماید.

کلمات کلیدی:
مشارکت، جامعه روستایی، زاگرس، برنامه ششم توسعه، روستای کلوسه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/941644/