CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه بین برخی عوامل فیزیوگرافی و خشکیدگی درختان جنگلی (مطالعه موردی: منطقه بلوط بلند در استان چهارمحال و بختیاری)

عنوان مقاله: بررسی رابطه بین برخی عوامل فیزیوگرافی و خشکیدگی درختان جنگلی (مطالعه موردی: منطقه بلوط بلند در استان چهارمحال و بختیاری)
شناسه ملی مقاله: NRSTZAGROS02_050
منتشر شده در دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

سهراب غفاری - دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد
مژگان عباسی - استادیار گروه جنگل، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد
حمیدرضا ریاحی بختیاری - استادیار گروه جنگل، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

خلاصه مقاله:
امروزه مسئله خشکیدگی درختان به یک چالش جدی برای جنگل های زاگرس تبدیل شده است، در مناطقی از جنگل های زاگرس شدت این پدیده چنان گسترده است که ماهیت جنگل را درخطر قرار داده است. منطقه بلوط بلند در شهرستان اردل واقع در استان چهارمحال و بختیاری یکی از مناطقی است که به شدت تحت تاثیر این پدیده قرار گرفته است. علت این پدیده هنوز به طور کامل از لحاظ علمی مورد شناسایی قرار نگرفته است. در این مطالعه سعی بر این است تا پس از آماربرداری درختان در 37 پلات دایره ای به مساحت 1000 متر مربع در منطقه ای به مساحت 100/9 هکتار از جنگل های بلوط بلند در استان جهارمحال و بختیاری، رابطه بین خشکیدگی درختان و شیب، جهت و ارتفاع جغرافیایی بررسی شود. به این منظور پس از انجام آزمون کولموگروف- اسمیرنوف از تحلیل همبستگی اسپیرمن در محیط نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد همبستگی بین جهت جغرافیایی و خشکیدگی درختان و ارتفاع و خشکیدگی درختان در سطح 0/01 از نظر آماری معنی دار است، اما رابطه معنی داربی بین عامل شیب و خشکیدگی درختان مشاهده نشد. به طور کلی می توان شرایط توپوگرافی منطقه را از فاکتورهای موثر در خشکیدگی درختان دانست، اما نمی توان از آنها به عنوان عوامل اصلی خشکیدگی درختان یاد کرد.

کلمات کلیدی:
بلوط ایرانی، تحلیل ناپارامتریک، همبستگی، عوامل توچگرافی، منطقه بلوط بلند

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/941653/