CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی خصوصیات ژئوتکنیکی خاکهای گچی شمال شرق مشهد و راهکارهای بهسازی آن (مطالعه موردی منطقه قرقی مشهد جهت احداث مجتمع های مسکونی مهر)

عنوان مقاله: بررسی خصوصیات ژئوتکنیکی خاکهای گچی شمال شرق مشهد و راهکارهای بهسازی آن (مطالعه موردی منطقه قرقی مشهد جهت احداث مجتمع های مسکونی مهر)
شناسه ملی مقاله: ICGESM04_201
منتشر شده در چهارمین همایش بین المللی مهندسی ژئوتکنیک و مکانیک خاک ایران در سال 1389
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمید قالیباف - دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد
جعفر بلوری بزاز - عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران ، دانشگاه فردوسی مشهد
احمد باقرپورمقدم - کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی

خلاصه مقاله:
منطقه قرقی در 5 کیلومتری شمال شرق شهر مشهد قرار دارد. این منطقه جهت احداث مجتمع های مسکونی مهر به وسعت 180 هکتار در نظر گرفته شده است. قبل از اجرای این پروژه بزرگ، به دلیل شرایط ویژه ژئوتکنیکی منطقه، بررسی و شناسایی خاک جهت جلوگیری از بروز خسارات احتمالی، ضروری بنظر میرسید. در این منطقه بمنظور شناسایی لایه های خاک اقدام به حفر دو گمانه دستی به عمقهای 5 متر و 6 حلقه گمانه ماشینی به عمقهای 10 تا 15 متراز سطح طبیعی زمین گردید. پس از انجام مطالعات صحرایی و آزمایشگاهی بر روی نمونه های خاک، مشکلات آن از قبیل پایین بودن مقادیر مقاومتی خاک، نشست زیاد و بالا بودن سولفات و گچ، ارزیابی شده و با توجه به نتایج بدست آمده از حفاریهای ژئوتکنیک در محل پروژه، منطقه مورد مطالعه، به دو بخش الف وب تقسیم بندی گردید. در این تحقیق جهت بهسازی خاک، با توجه به بالا بودن مقدار گچ و پایین بودن وزن مخصوص نسبی خاک روشهای گوناگون بهسازی مورد مطالعه قرار گرفت. در میان روشهای گوناگون بهسازی و بر اساس آزمایشات متعدد، نتیجه گیری شد که از مقدار درصد بهینه ای از آهک همراه ماسه برای تثبیت استفاده شود. باتوجه به وجودخاک ریزدانه قابل تورم و حاوی گچ در بخش زیادی از پروژه (محدوده الف )، علاوه برتثبیت خاک بوسیله آهک وماسه، استفاده ازمصالح درشت دانه و مناسب که در محدوده پروژه وجود دارد انجام شود. به این منظور لایهای به ضخامت حدود 40 سانتی متر (در دو لایه 20 سانتیمتری) در زیر پی ساختمانها ریخته شد و سپس با رطوبت بهینه وتوسط غلتک متراکم گردید. در نهایت با توجه به مشخصات سازه وبارهای وارده به پی و پایین بودن ظرفیت باربری خاک و احتمال وقوع نشست غیر یکنواخت ( به دلیل مشخصات خاک زیر پی)، استفاده از پی های نواری برای این پروژه در نظر گرفته شد..

کلمات کلیدی:
ژئوتکنیک، بهسازی، نشست، ظرفیت باربری، منطقه قرقی مشهد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/94402/