مقایسه سیل آپیکال سه نوع کانال سیلر AH26، AHPlus و Tubliseal در پر کردن کانال به روش تراکم جانبی
عنوان مقاله: مقایسه سیل آپیکال سه نوع کانال سیلر AH26، AHPlus و Tubliseal در پر کردن کانال به روش تراکم جانبی
شناسه ملی مقاله: JR_JMDS-36-3_009
منتشر شده در شماره 3 دوره 36 فصل در سال 1391
شناسه ملی مقاله: JR_JMDS-36-3_009
منتشر شده در شماره 3 دوره 36 فصل در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:
محمدمهدی یاقوتی خراسانی - استادیار گروه اندودانتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
زهره سادات نوروززاده - دندانپزشک
خلاصه مقاله:
محمدمهدی یاقوتی خراسانی - استادیار گروه اندودانتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
زهره سادات نوروززاده - دندانپزشک
مقدمه: سیل آپیکالی مناسب نقش مهمی در موفقیت درمان کانال ریشه دارد. شایع ترین علت شکست درمان ریشه را فقدان سیل آپیکالی مناسب دانسته اند. هدف این مطالعه مقایسه سیل آپیکالی سه نوع کانال سیلر AH26، AHPlus و Tubliseal با هم و با گروه های کنترل منفی و مثبت به روش Dye Penetration در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روش ها: تعداد 110 عدد دندان کشیده شده سانترال بالای انسان که پس از کشیده شدن در محلول فرمالین 10% قرار گرفت، به مدت یک ساعت در محلول هیپوکلریت سدیم 25/5% نگهداری شدند، سپس دندان ها به صورت تصادفی در سه گروه 30 تایی و دو گروه کنترل منفی و مثبت تقسیم شدند که پس از دبریدمان سطوح خارجی و قطع تاج از ناحیه CEJ، کانال ها با تکنیک Step back آماده سازی و سپس بوسیله گوتاپرکا و سه نوع سیلر AH26، AHPlus و Tubliseal به روش تراکم جانبی پر شدند. در گروه کنترل مثبت کانال ها پس از آماده سازی با گوتا پرکا و بدون سیلر پر شدند و در گروه کنترل منفی کانال ها آماده سازی ولی پر نشدند. mm2 کرونالی کانال ها با آمالگام پر شد و گروه کنترل منفی با دو لایه لاک ناخن و یک لایه موم چسب پوشانده شد و تمام دندان هابه مدت 72 ساعت درون انکوباتور قرار گرفتند. سطح خارجی سایر دندان ها نیز به جز در ناحیه mm2 آپیکال با دو لایه لاک ناخن و یک لایه موم چسب پوشانده شد و همراه با India Ink سانتریفوژ شد و سپس به مدت 72 ساعت درون جوهر غوطه ور گردیدند. سپس دندان ها برش طولی داده شدند و مقدار نفوذ رنگ در زیر استریو میکروسکوپ، اندازه گیری شد. داده هاتوسط نرم افزار آماری SPSS با ویرایش 15 و آزمون آماری ANOVA و پس آزمون Tukey آنالیز شدند.
یافته ها: میانگین میزان نفوذ رنگ در گروه آزمایشی Tubliseal به طور معنی داری بیش از این میزان در گروه های آزمایش AH26 و AHPlus بود؛ در حالی که اختلاف مشاهده شده بین گروه های AH26 و AHPlus از نظر آماری معنی دار نبود (001/0P<).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که اگرچه AHPlus بهتر از AH26 است، اما این دو سیلر از نظر خاصیت سیل آپیکالی تفاوت آماری معنی داری را نشان ندادند، البته قدرت سیل آنها نسبت به سیلر Tubliseal به صورت معنی داری بیشتر بود.
کلمات کلیدی: واژه های کلیدی: سیل آپیکالی, سیلر, AH26, AHPlus, Tubliseal, تراکم جانبی
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/945315/