ارزیابی اپلیکیشین آموزشی تغذیه محور در بیماران سرطانی

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 923

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

THPC02_003

تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1398

Abstract:

مقدمه: بیماران می توانند از فناوری سلامت همراه جهت دسترسی به منابع بهداشتی و بیماران به منظور خودکنترلی استفاده کنند. یکی از روش ها برای مدیریت و پیشگیری سرطان تغذیه درمانی است. در این راستا با توجه به گرایش جمعیت جهانی به فن آوری های مدرن ازجمله تلفن های هوشمند، پژوهش حاضر باهدف ارزیابی اپلیکیشن آموزشی در تغذیه بیماران سرطانی انجام شده است.روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-کاربردی در سال 1397 انجام شده است. این پژوهش بر ارزیابی یک اپلیکیشین تلفن همراه مبتنی بر دانش (آموزش محور) برای پیشنهاد میان وعده به بیماران سرطانی توسعه یافت. در این پژوهش ابتدا تحلیل و امکان سنجی جهت اجرا موردبررسی قرار گرفت. سپس در مرحله بعد جزییات فنی مربوط به طراحی سیستم و جزییات مربوط به قوانین رژیم و تغذیه پیشگیرانه در بیماران سرطانی که از طریق پرسشنامه موردبررسی قرار گرفت. 3 مرکز بهداشتی- درمانی در شهر تهران به روش خوشه ای انتخاب شدند. سپس مراجعه کننده به این مراکز به روش نمونه گیری در دسترس موردبررسی قرار گرفتند. برای هر یک از آن ها، فرم اطلاعاتی شامل مشخصات دموگرافیک و دو پرسش نامه مدون شامل یاد آمد خوراک 24 ساعته و ارزیابی کاربردی نرم افزاری محاسبه شده بود و با مصاحبه حضوری تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24، تجزیه وتحلیل شد.یافته ها: ارزیابی اپلیکیشن نشان داد از بین کل شرکت کنندگان بین 28-75 سال شامل 33 نفر مرد و 24 نفر زن و در کل افراد موردبررسی تنها 46٪ واجد شرایط بودند، (29٪ از افراد متوسط ، 17٪ زیاد و 8٪ هرگز) میزان مشارکت آن ها بررسی گردید. این سیستم توصیه گر قادر به امکان انتخاب حداقل یک میان وعده که فقط متشکل از یک گروه غذایی مثل فقط میوه ها یا فقط مغزها با دقت 76.22% است. پیشنهاد میان وعده های مختلف با توجه به فصول مختلف در سال با دقت 98٪، سلایق فردی با دقت 90٪ هست. همچنین تنوع وعده های پیشنهادشده به کاربر توسط سیستم با دقت 95.11% است.نتیجه گیری: از دیدگاه متخصصین تغذیه این نرم افزار کاربردی توانسته است رژیم غذایی سالم تر و سبک زندگی بهتری را به بیماران سرطانی پیشنهاد دهد. فناوری های تلفن همراه می توانند با ارائه خدمات به بیماران منجر به کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری مراقبت باکیفیت را به دنبال داشته باشد.

Authors

پرنیان عسگری

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران . دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

مرضیه معراجی

دکترای تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت، استادیار، گروه مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

سمیه فضایلی

دکترای تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت، استادیار، گروه مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

فهیمه عسگری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اقتصاد سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شاهد تهران، تهران، ایران.