امکان سنجی پیاده سازی فن آوری ویدئوکنفرانس در اتاق عمل جهت آموزش فن های جراحی به دانشجویان اتاق عمل

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 431

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

THPC02_054

تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1398

Abstract:

مقدمه: علیرغم اینکه دانشجویان مرتبط با حوزه پزشکی به خصوص دانشجویان اتاق عمل برای یادگیری در اتاق عمل حضور می یابند، اما شرایط خاص این محیط آمر آموزش را پیچیده و دشوار می سازد، یکی از ابزارهای مناسب جهت آموزش ویدیو کنفرانس است، لذا هدف این پژوهش امکان سنجی پیاده سازی فن آوری ویدئوکنفرانس در اتاق عمل جهت آموزش فن های جراحی به دانشجویان اتاق عمل است.روش کار: این پژوهش یک مقاله مروری نظام مند است که در سال 1398 انجام شده است. جهت دستیابی به اهداف موردنظر از جستجوی پیشرفته در پایگاه های داده ای معتبر همچون PubMed، google scholar، Science Direct و Springer بهره گرفته شده که با کلیدواژه های Video Conferencing Medicine، medical web Conferencing education, traning, operation, این پایگاه ها مورد جستجو قرار گرفتند. پس از بررسی مقالات داده های موردنظر از مقالات استخراج گردید.یافته ها: 76 مقاله طی سال های 2000 الی 2018 یافت و بر اساس معیار ورود 57 مقاله انتخاب و پس از پایش مرحله ای 18 مقاله وارد مطالعه شد. طی عمل جراحی، ویدیو کنفرانس می تواند جهت ارتباط برقرار کردن با یک استاد دیگر حین عمل یا جهت نشان دادن روش عمل به پزشکان و دانشجویان استفاده شود که در این صورت از حضور آن ها در اتاق عمل و شلوغی ناشی از آن جلوگیری می شود. مهم ترین و جدیدترین کاربرد ویدیو کنفرانس به کارگیری فناوری انتقال تصاویر ویدئویی بیمار است که کمک می کند پزشکان مختلف در فرایندهای درمانی از قبیل عمل های جراحی به دانشجویان کارآموز فن های لازم جراحی را آموزش دهند.نتیجه گیری: بر اساس مطالعات بررسی شده در حوزه آموزش پزشکی، استفاده از ویدیوکنفرانس در بیمارستان های آموزشی جهت آموزش فن های جراحی برای کارآموزان اتاق عمل به عنوان یک برنامه موفق می تواند علاوه بر حل مشکلات و افزایش بهره وری، افزایش کیفیت آموزش را به همراه داشته باشد؛ اما به کارگیری و پیاده سازی این فناوری در کشور ما نیازمند تدوین برنامه ریزی استراتژیک همراه با فراهم نمودن زیرساخت های فناورانه و ارتباطات اینترنتی بسیار قوی (پهنای باند حداقل 30 مگابیت) است.

Authors

محمدجواد حیدری

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشکده پیراپزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.

سودا عبادتی کهجوق

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.

هانیه محمدی

دانشجوی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشکده پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.

سعید شهرکی

دانشجوی کارشناسی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، کمیته تحقیقات دانشکده پیراپزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.