نقش سامانه های تصمیم یار در مراقبت های پرستاری

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 720

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

THPC02_064

تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1398

Abstract:

مقدمه: استفاده از سامانه های تصمیم یار از مواردی است که اثربخشی آن در بهبود مراقبت های پرستاری مورد تاکید قرارگرفته است. این مطالعه باهدف بررسی نقش سامانه های تصمیم یار در مراقبت های پرستاری انجام گردیده است.روش کار: این مطالعه به شیوه ی مروری انجام گردید. بدین منظور کلیدواژه های System Decision Support Nursing, Nursing care, and Clinical Decision Support System در پایگاه های اطلاعاتی Pub med, Scopus, science direct جهت جستجوی مقالات انگلیسی و معادل فارسی همین واژگان در پایگاه های Magiran,SID جهت جستجوی مقالات فارسی مورداستفاده قرار گرفت. مطالعات بررسی و اطلاعات لازم با استفاده از چک لیست پژوهشگر ساخته استخراج و به شیوه ی توصیفی تحلیل و گزارش گردید.یافته ها: درمجموع 1240 مقاله بازیابی گردید. پس از بررسی بر اساس عنوان، چکیده و واژگان کلیدی، 8 مطالعه که از اعتبار مناسب محتوایی برخوردار بودند برای پژوهش حاضر انتخاب شدند. اکثر مطالعات (n=6، 75%) بیان داشتند که استفاده از سامانه های تصمیم یار در بهبود مراقبت های پرستاری موثر است. از دید پرستاران امکان یادآوری برای پیشگیری از زخم بستر، بروز آمبولی و امور مهم در زمان شلوغی بخش، امکان دسترسی به اطلاعات روزآمد و متعاقب آن بهبود کیفیت ارائه ی خدمات، کاهش خطا در هنگام تعویض نوبت ها و کاهش احتمال فراموشی زمان تعویض پانسمان یاسرم و کنترل آن، افزایش دقت در تنظیم دوز انسولین از مزایای بالقوه ی سامانه های پشتیبان تصمیم گیری در تسهیل فرآیند مراقبت بیمار بود. اکثر پرستاران (90%) بیان کرده بودند که اغلب خطاهای پزشکی به دلیل مشغله کاری و یا خستگی رخ می دهد که با استفاده از سامانه های تصمیم یار می توان تا حد زیادی از بروز این خطاها جلوگیری کرد.نتیجه گیری: سامانه های پشتیبان تصمیم گیری می تواند در حوزه ی مراقبت پرستاری با ایجاد یکپارچگی در اطلاعات بیمار و ارزیابی آن ها و همچنین ارائه ی پیشنهاد ها، یادآورها و هشدارها در زمان مناسب از خطاها و سهل انگاری های احتمالی در فرآیند درمان بکاهد و درنهایت به افزایش کیفیت مراقبت، استفاده بهینه از منابع بیمارستانی، کاهش زمان مراقبت و پذیرش به موقع بیماران منجر گردد.

Keywords:

سامانه های پشتیبان تصمیم بالینی , مراقبت های پرستاری , خطاها ی بالینی

Authors

فاطمه صالحی

دانشجوی دکتری مدیریت اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکدهی مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

رکسانا شریفیان

دانشیار مدیریت اطلاعات بهداشتی درمانی، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت و منابع انسانی، دانشکدهی مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

مرضیه احمدی

کارشناس ارشد مدیریت منابع انسانی، بیمارستان امام رضا (ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.