CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی فاکتورهای شکست استفاده از سامانه های تصمیم یار در مراقبت پرستاری

عنوان مقاله: بررسی فاکتورهای شکست استفاده از سامانه های تصمیم یار در مراقبت پرستاری
شناسه ملی مقاله: THPC02_065
منتشر شده در دومین همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

هدا زاهدی - دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
زهرا ذوالفقاری - دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
سیدعلی فاطمی عقدا - دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: استفاده از سامانه های تصمیم یار به عنوان هسته مرکزی سامانه های اطلاعات سلامت درآمده و هدف اصلی آن ها کاهش خطاهای مراقبتی قابل پیش بینی و ارائه اطلاعات صحیح و سریع در زمان تصمیم گیری است. این سامانه های تصمیم یار با شکست هایی نیز همراه هستند. هدف از این مطالعه، شناسایی و بررسی دلایل شکست استفاده از سامانه های تصمیم یار به منظور پیشگیری یا کاهش خطاها و ارائه استراتژی مناسب برای غلبه بر چالش های پیشروی سامانه های تصمیم یار پرستاری است.روش کار: این پژوهش از نوع تحلیلی به روش تحلیل محتوا بود که در سال 1398 انجام شد. ابتدا با اتخاذ استراتژی جستجوی failure factors AND DSS AND nursing decision support system AND nursing care و محدود کردن کلیدواژه ها به عنوان و موضوع در پایگاه های اطلاعاتی Pub Med, Web of Science, Proquest,Google Scholar,Scopus, Science Direct Magiran,SID,Ovid 158 مقاله بین سال های 2010 تا ابتدای سال 2020 با استفاده از کلیدواژه های انگلیسی و فارسی سامانه های تصمیم یار بالینی بازیابی شد. به منظور انتخاب مقالات 3 معیار ورود زیر در نظر گرفته شدند: سال چاپ مقاله 2010 به بعد باشد، زبان مقاله تنها به دو زبان فارسی و یا انگلیسی باشد، مقاله در مجلات داخلی و یا خارجی علمی و پژوهشی به چاپ نهایی رسیده باشد.یافته ها: پس از بررسی عنوان و خلاصه 158 مقاله، تنها 30 مقاله عمیقا مربوط به حیطه ی پرستاری بود؛ که موردبررسی قرار گرفتند؛ و در پایان 10 مقاله وارد مطالعه شد. یافته ها نشان داد که فاکتورهای شکست به ترتیب اهمیت در 5 مورد الف: احتمال بروز مشکلات فنی (7 مطالعه) ب: تجهیزات ناکافی (6 مطالعه) ج: نگرانی و نگرش منفی پرستاران نسبت به استفاده از سامانه های تصمیم یار (6 مطالعه) چ: کاربرپسند نبودن (6 مطالعه) د: نقض حریم شخصی (5 مطالعه) بودند.نتیجه گیری: با توجه به اینکه علم پرستاری در خصوص سامانه های تصمیم یار بالینی به طور معنی داری نسبت به پیشرفت هایی که در این حیطه در علم پزشکی صورت گرفته، روند کندی داشته است، نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است. این مطالعه با شناسایی عوامل بالقوه شکست سامانه های تصمیم یار، پیشنهاد می دهد که استراتژی مناسب برای غلبه بر چالش های پیشروی سامانه های تصمیم یار پرستاری شناسایی شود و با طراحی مناسب و انسجام عوامل فنی و ساختاری زمینه اجرای موفق این سیستم تصمیم یار فراهم شود.

کلمات کلیدی:
فاکتورهای شکست، سامانه های تصمیم یار پرستاری، مراقبت پرستاری، سامانه های پشتیبان تصمیم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/946057/