CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر سیستم نسخه نویسی الکترونیکی در بیماران مبتلابه بیماری های متعدد؛ یک مرور سیستماتیک

عنوان مقاله: بررسی تاثیر سیستم نسخه نویسی الکترونیکی در بیماران مبتلابه بیماری های متعدد؛ یک مرور سیستماتیک
شناسه ملی مقاله: THPC02_071
منتشر شده در دومین همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

ثریا خان احمدی - دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
مریم احمدی - استاد، گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: نسخه نویسی الکترونیکی به معنای تولید نسخه و تجویز دارو و انتقال دستور به داروخانه به صورت الکترونیکی است که جایگزین نسخه کاغذی است. اگرچه فواید بسیاری برای نسخه نویسی الکترونیکی برشمرده شده است اما شواهد در مورد عواقب ناخواسته استفاده از این سیستم نیز در حال افزایش است. به نظر می رسد سیستم نسخه نویسی الکترونیکی برای مدیریت داروهای بیمارانی با چند بیماری همراه کمک کننده باشد. هدف از انجام این مطالعه نتیجه گیری در مورد مفید یا بی فایده بودن سیستم نسخه نویسی الکترونیکی برای کاهش خطاهای دارویی برای بیمارانی مبتلابه چند بیماری بر اساس مطالعات موجود است.روش کار: این پژوهش از نوع مرور نظام مند هست که در سال 2017 انجام گردید. پایگاه های داده Cochrane, PubMed, Web Of Science, EBSCO مورد جستجو قرار گرفت. با استفاده از کلیدواژه های Electronic Prescribing, medication system و کلمات معادل آن و کلمات Comorbidity و multimorbidity و عملگر های بولی، استراتژی سرچ ایجاد گردید. معیار های ورود به این مطالعه بحث راجع به سیستم نسخه نویسی الکترونیکی و تاثیر آن در بیمارانی مبتلابه بیماریهای متعدد، در بازه زمانی 2000 تا 2017 و زبان انگلیسی مقاله بود. معیار خروج عدم ارتباط و عدم دسترسی به متن کامل بود. در بررسی مقالات از پروتکل PARISMA استفاده شد.یافته ها: درمجموع 1642 مقاله یافت شد که پس از حذف موارد تکراری و غیر مرتبط بر اساس چکیده و عنوان 5 مقاله وارد مطالعه شد. از 5 مقاله موردبررسی 3 مقاله مروری و 2 مقاله مداخله ای بودند. مطالعات بررسی شده نشان داد که با 75 درصد استفاده از نسخه نویسی الکترونیکی، خطاهای تجویزی و خطر بستری شدن کاهش می یابد. در افرادی که 75 درصد از نسخه نویسی الکترونیک استفاده می کردند تنها به ازای هر 1000 نفر 21 خطای مرتبط با تجویز گزارش شده است. استفاده از نسخه نویسی الکترونیکی باعث کاهش تداخلات دارویی و تجویز نامناسب شده است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج مقالات، استفاده از نسخه نویسی الکترونیکی برای بیمارانی مبتلابه بیماری متعدد باعث کاهش خطاهای دارویی و خطاهای تجویز می شود درنتیجه مفید ارزیابی می شود اما تعداد مقالات مداخله ای در این زمینه کم است و نیاز به مطالعات بیشتری در این زمینه هست.

کلمات کلیدی:
بیماری همراه، سیستم نسخه نویسی الکترونیکی، نسخه نویسی الکترونیکی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/946063/