بررسی اهمیت و کاربرد خانه های هوشمند در مراقبت سلامت سالمندان

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,100

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

THPC02_084

تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1398

Abstract:

مقدمه: سالمندی جمعیت یک فرآیند طبیعی است که در جوامع رخ می دهد. یکی از راه حل های مراقبت از سالمندی اینترنت اشیا و خانه های هوشمند است. اینترنت اشیا در حوزه های مختلف نظیر بهداشت و درمان مورداستفاده قرار می گیرد. تا سال 2020 در هر خانه به اینترنت متصل خواهد بود که این مسئله باعث می شود تا خانه های هوشمند علاوه بر خودکارسازی، تامین امنیت به حوزه سلامت نیز وارد شوند تا از داخل خانه وضع سلامتی را کنترل و مراقبت کرد؛ بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اهمیت خانه های هوشمند در سلامت سالمندان است.روش کار: مقاله حاضر از نوع مروری هست که در پایگاه های Magiran، SID، ISI، Google Schoolar با کلیدواژه های خانه هوشمند، اینترنت اشیا، سلامت الکترونیک، سلامت از راه دور در پایگاه های داخلی و با کلیدواژه های Smart House، Electronic Health در پایگاه خارجی بین سال های 1380 الی 1395 با معیارهای ورود به مطالعه نظیر؛ روزآمد بودن مقالات، دسترسی کامل به مقالات و تکراری نبودن جستجو شده است.یافته ها: درمجموع 45 مقاله استخراج شد. با توجه به معیارهای ورود به مطالعه درنهایت 20 مقاله جهت نگارش این مطالعه استفاده شد. خانه هوشمند در 4 لایه قابلیت هوشمندی دارند: در بالاترین این لایه ها خانه های هوشمند وارد حوزه سلامت و بهداشت شده و به بررسی فاکتورهای نظیر رطوبت، دما، ضربان قلب، بررسی فعالیت های فیزیکی (17 مطالعه) و... می پردازد. طبق نتایج تحقیقات پیشین 75 تا 80 درصد بودجه حوزه بهداشت صرف بیماری های مزمن مثل دیابت (12 مطالعه)، بیماری های قلبی (10 مطالعه)، آسم (7 مطالعه) و آلزایمر (6 مطالعه) می شود. همچنین فناوری خانه هوشمند نقش یک دستیار دارویی را دارد (8 مطالعه) به این صورت که به سالمند یادآوری می کند که جعبه دارویی خود را اسکن کند. این سیستم فهرستی از داروها و نگهداری و هنگام تمام شدن، به داروخانه آن ها تجویز می کند.نتیجه گیری: با توجه به رشد سریع جمعیت دستگاه های مراقبت بهداشتی در آینده قابل اطمینان و اعتماد نخواهد بود. به دلیل حجم بالای مراجعه کننده ممکن است بیمارستان ها در مدیریت شرایط بحرانی نظیر بیماری های عفونی دچار مشکل شوند به همین دلیل خانه های هوشمند یکی از راه حل های بسیار مناسب برای مراقبتی از سلامتی در منزل است. با خانه های هوشمند سطح سلامت و رفاه خانواده و جامعه را می توان بهبود داد و به شعار اصل بهداشت که درمان مناسب برای فرد مناسب در زمان مناسب دست پیدا کرد.

Keywords:

خانه هوشمند , سلامت از راه دور , اینترنت اشیا

Authors

شبنم افراز

دانشجوی کارشناسی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. انجمن کارآفرینی در سلامت، مرکز پووهشهای علمی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

اکبر رسولی

دانشجوی کارشناسی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. انجمن کارآفرینی در سلامت، مرکز پووهشهای علمی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.