اثر آگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین (GnRH agonist) بر سیکل های تحریک تخمک گذاری و در معرض خطر سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (OHSS)

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 934

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_FEYZ-9-3_004

تاریخ نمایه سازی: 29 مهر 1398

Abstract:

سابقه و هدف: سندرم تحریک بیش از حد تخمدان، یک عارضه پاتروژنیک تهدید کننده حیات در سیکل های تحریک تخمک گذاری می باشد. با توجه به عوارض تزریق HCG، وجود گزارش هایی مبنی بر موفقیت و بی خطر بودن آگونیست GnRH در کشورهای دیگر و عدم وجود گزارشی از تجربه آن در ایران، به منظور تعیین تاثیر آن در سیکل های تحریک تخمک گذاری در معرض خطر OHSS، این تحقیقی در مراجعین به بیمارستان میرز ا کوچک خان در سال 83 انجام شد. از آ ن جایی که تزریق HCG نقش اصلی را در ایجاد سندرم مزبور دارد، در آن دسته از سیکل های تحریک تخمک گذاری که تعداد فو لیکول ها و سطح استرادیول افزایش یافته است از تزریق HCG خودداری می شود. در این مطالعه از تزریق آگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین جهت بلوغ نهایی اووسیت و تحریک او ولاسیون استفاده شده است تا به این وسیله هم از بروز OHSS جلوگیری شود و هم مانع از کنسل شدن سیکل گردد. مواد و روش ها: تحقیق با طراحی کارآزمایی بالینی روی خانم های با سیکل تحریک تخمک گذاری به همراه IUI و واجد شرایط انجام گرفت. بیماران به طور تصادفی به دو گروه مورد (دریافت کننده آگونیست GnRH و گروه شاهد (عدم دریافت آن) تقسیم شدند. سطح پلاسمایی پروژسترون در روز 21 یا 23 سیکل قاعدگی در دو گروه انداز هگیری شد و پیگیری بیماران از نظر بروز تخمک گذاری، حاملگی و یا سندرم تحریک بیش از حد تخمدان انجام و مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته ها: از 70 بیمار واجد شرایط، 34 بیمار بررسی شدند. بیماران به لحاظ سن و سطح استرادیول مشابه بودند. میزان بروز تخمک گذاری در گروه مورد 50 و در گروه شاهد 47/1 درصد بود که از نظر آماری معنی دار نبود. هیچ موردی از سندرم تحریک بیش از حد تخمدان در دو گروه مشاهده نشد.نتیجه گیری: به نظر می رسد تزریق آگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین در سیکل دچار تحریک بیش از حد موجب موفقیت درمانی و جلوگیری از بروز OHSS خواهد شد لذا استفاده از آن توصیه می گردد.

Authors

فاطمه فروزانفرد

استادیار،فلوشیپ نازایی و IVF، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گروه زنان و زایمان

فیروزه اکبری اسبق

استاد، دانشگاه علوم پزشکی تهران، گروه زنان و زایمان

زهرا حیدری

فلوشیپ نازایی IVF، دانشگاه علوم پزشکی تهران