مقایسه خلوص و راندمان تولید فوکوزانتین از جلبک قهوه ای سارگاسوم آنگوستیفولیوم ( Sargassum (angustifolium با استفاده از روشهای اولتراسوند و حلال های آلی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 767

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SHRIMP04_069

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1398

Abstract:

جلبکهای دریایی سواحل ایران دارای پتانسیلهای زیادی در زمینه دارویی و غذایی می باشند که متاسفانه کمتر به آنها پرداخته شده است. جلبک قهوه ای سارگاسوم آنگوستیفولیوم (Sargassum angustifolium) از جمله جلبکهای دریایی مهم سواحل بوشهر محسوب می شود که منبع مهمی از رنگدانه کاروتنوئید به ویژه فوکوزانتین می باشد. در این مطالعه برای بررسی راندمان استخراج فوکوزانتین از جلبک سارگاسوم آنگوستیفولیوم از سه حلال متانول، استون و مخلوط متانول- استون با نسبت 7:3 استفاده گردید، همچنین از امواج فراصوت با شدت بالا با تیمارهای مختلف زمانی 1، 5، 10 و 15 دقیقه با توان 150 وات در حضور سه حلال نیز به منظور بررسی راندمان استخراج فوکوزانتین قبل و بعد از عبور از ستون کروماتوگرافی لایه نازک مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج بدین صورت بود که مخلوط حلال متانول- استون بیشترین راندمان فوکوزانتین را بعد از عبور از ستون کروماتوگرافی لایه نازک نشان داد و بعد از آن حلال استون و کمترین بازدهی مربوط به حلال متانول بود که به ترتیب 0,13، 0,08 و 0,01 بودند و اختلاف معناداری را نشان دادند .(p> 0.05) اثر تیمار زمانهای مختلف فراصوت نشان داد که در حلال متانول، با افزایش زمان میزان بازدهی فوکوزانتین به طور معناداری کاهش یافت (p> 0.05) و امواج فراصوت و حلال مورد استفاده اثر تخریبی بر رنگریزه داشته اند ولی برعکس، در حلال استون با اعمال زمان بیشتر(15 دقیقه) ، میزان بازدهی به طور معنی داری افزایش یافت (p> 0.05) که به دلیل نفوذ بهتر حلال به سلولها و باز شدن دیواره آنها تحت تاثیر امواج بود که منجر به افزایش استخراج فوکوزانتین گردید. بر اساس نتایج حاصل، استفاده از امواج فراصوت به مدت 1 دقیقه با حلال متانول، بیشترین تاثیر را در استخراج فوکوزانتین دارد.

Authors

مرضیه موسوی نسب

استاد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز.گروه پژوهشی فرآوری آبزیان، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

آرمین میرزاپورکوهدشت

دانشجوی دکتری بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مریم رزمجویی

دانشجوی دکتری بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مریم نژادمنصوری

دانشجوی دکتری بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز