وضعیت شاه میگوی آب شیرین در ایران و اهمیت آن در آبزی پروری

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 827

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SHRIMP04_120

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1398

Abstract:

شاه میگوهای آب شیرین متعلق به راسته ده پایان، رده سخت پوستان و شاخه بندپایان بوده و به طور کلی از آبهایشور تا شیرین در دریاها، دریاچه ها، رودخانه ها، آبگیرها و آب بندانها و در مناطق معتدله نیمکره شمالی و جنوبیزیست مینمایند .(Holdich, 2002) از عمده دلایل توجه به شاه میگو در جهان می توان به ارزش غذایی قابل توجه، بازار پسندی و تقاضای بالا، ارزش تجاری و اقتصادی بالا، عادات غذایی ویژه و رژیم غذایی ارزان، محدودیت پراکنش، وقوع بیماریهای همهگیر شاه میگو در منابع آبی، برداشت بیرویه از ذخایر و کاهش آن در منابع آبی طبیعی را نام برد. در ایران یکی از مهمترین گونه های آن به نام شاه میگوی چنگال باریک Astacus leptodactylus وجود دارد که هم آوری بیشتر، قدرت سازگاری بالاتر، رشد سریعتر، مقاومت بیشتر در برابر بیماریها و رزیم غذایی متنوع تر دارد . (Kolnykov, 2002 Holdich, 2002) ارزش بازاری شاه میگوی A. leptodactylus به بیش از 15 دلار و گاهی تا 25 دلار به ازای هر کیلو گرم وزن بدن می رسد .(Skurdal etal, 1987) میزان تولید جهانی شاه میگو از کمتر از 6 هزار تن در سال 2004 به بیش از 1 میلیون تن در سال 2017 رسیده است. در ایران پژوهش های متعددی در زمینه تکثیر، تغذیه و جیره های غذایی، پرورش و ارزیابی ذخایر شاه میگو به انجام رسیده که نتایج آنها می تواند در معرفی شاه میگو به عنوان کاندیدی مناسب در صنعت آبزی پروری مورد بهره برداری قرار گیرد.

Keywords:

Authors

علیرضا ولی پور

پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی ، ایران