CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تحریک جوانه زنی بذر عنبرسائل به روش توام تیمار سرمادهی (مطالعه موردی: درختان عنبر سائل سری یک پاتم طرح جنگلداری دانشکده خیرودکنار، نوشهر)

عنوان مقاله: بررسی تحریک جوانه زنی بذر عنبرسائل به روش توام تیمار سرمادهی (مطالعه موردی: درختان عنبر سائل سری یک پاتم طرح جنگلداری دانشکده خیرودکنار، نوشهر)
شناسه ملی مقاله: TICNF02_011
منتشر شده در دومین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی و محیط زیست با تاکید بر برنامه توسعه ملل در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدمحمد حسینی نصر - دانشیار دانشکده منابع طبیعی ساری - دکتری بیوتکنولوژی جنگل
محمدرضا پورمجیدیان - دانشیار دانشکده منابع طبیعی ساری - دکتری جنگل شناسی
بهرام ناصری - مربی و مدیر مرکز بذر جنگل های خزری کلوده آمل – دکتری جنگلداری
ایوب علی نژادماچیانی - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده منابع طبیعی ساری

خلاصه مقاله:
به منظور بررسی و مقایسه تحریک جوانه زنی بذر عنبر سائل به روش تیمار سرمادهی, ابتداء نمونه بذر گونه فوق از حوضه آبخیز 45 در طرحجنگلداری دانشکده خیرودکنار، سری یک پاتم با حداقل ارتفاع از سطح دریا 10 متر که در محدوده 7 کیلومتری شرق شهر نوشهر واقع شده,جمع آوری گردید . مقداری از بذر فوق را در مدت 48 ساعت در دمای آب معمولی قرار داده . برای تحقیق تیمار لایه گذاری سرد، بذر فوق رادر دمای 2-4 درجه در مدت 2، 4، 6 و 8 هفته در یخچال قرار داده و بعد از این مدت به بستر کشت انتقال داده میشوند. هر تیمار 3 تکرار دارد و در هر تکرار از 25 عدد بذر استفاده میشود و براساس نتایج حاصل از تحقیق از طریق آزمون Anova و Dan ken با استفاده ازنرم افزار SPSS، نتایج حاکی از تفاوت معنی دار (P<0.05) بین تیمارها بود ه . روند تغییرات از هفته دوم به هفته چهارم میزان نهال سبز شده افزایش می یابد و ادامه سرما دهی از هفته چهارم تا هفته هشتم روند تغییرات سبز شدن عنبر سائل دارای شیب نزولی می باشد.

کلمات کلیدی:
عنبر سائل، خواب بذر، تیمار سرما دهی، Anova و Danken

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/950567/