CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه مشخصه های کمی و کیفی ساختار توده های مدیریت شده و مدیریت نشده (مطالعه موردی: طرح جنگلداری لوه و طرح جنگلداری خان دوشان)

عنوان مقاله: مقایسه مشخصه های کمی و کیفی ساختار توده های مدیریت شده و مدیریت نشده (مطالعه موردی: طرح جنگلداری لوه و طرح جنگلداری خان دوشان)
شناسه ملی مقاله: JR_JWFST-24-4_016
منتشر شده در شماره 4 دوره 24 فصل در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد برزین - دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
جهانگیر محمدی - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شعبان شتایی جویباری - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سید هاشم موسوی نژاد - دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

خلاصه مقاله:
سابقه و هدف: هدف از این مطالعه مقایسه مشخصه های کمی و کیفی ساختار توده های مدیریت شده (طرح جنگلداری لوه) و مدیریت نشده (طرح جنگلداری خاندوشان) در شهرستان گالیکش، استان گلستان می باشد. مواد و روش ها: نمونه برداری به روش منظم تصادفی با قطعات نمونه دایره ای در منطقه موردمطالعه پیاده گردید و در هر قطعه نمونه اطلاعات نوع گونه، قطر برابرسینه، ارتفاع و درجه کیفی تنه تمام درختان با قطر برابرسینه بیشتر از 5/12 سانتیمتر و زادآوری اندازه گیری و ثبت شد. یافته ها: نتایج نشان داد که بین دو توده مدیریت شده و مدیریت نشده ازنظر تعداد، رویه زمینی و حجم سرپا درختان در هکتار تفاوت معنی داری در سطح احتمال 99 درصد بین دو توده وجود دارد. تعداد درختان در هکتار در توده مدیریت شده نسبت به توده مدیریت نشده بیشتر است ولی رویه زمینی و حجم سرپا در هکتار در توده مدیریت نشده بیشتر از توده مدیریت شده می باشد. ازنظر تعداد، رویه زمینی و حجم سرپا درختان در هکتار بر اساس درجات کیفی تفاوت معنی داری در سطح احتمال 95 درصد بین دو توده وجود ندارد ولی میزان درختان سالم و درختان درجه کیفی 1 و 2 در توده مدیریت شده بیشتر از توده مدیریت نشده است. شاخص های تنوع گونه ای درختی در توده مدیریت شده بیشتر و شاخص های یکنواختی در توده مدیریت نشده بیشتر می باشد. نتایج نشان داد که بین دو توده مدیریت شده و مدیریت نشده ازنظر تجدید حیات تفاوت معنی داری در سطح احتمال 95 درصد بین دو توده وجود ندارد ولی تجدید حیات توده مدیریت شده بیشتر از توده مدیریت نشده می باشد. نتیجه گیری: به طورکلی نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که توده های مدیریت شده در اکثر موارد ازنظر مشخصه های کمی و کیفی ساختار، ترکیب و تنوع توده دارای شرایط بهتری به دلیل اجرای طرح جنگلداری داشته اند و این امر نشان از اثربخشی مدیریت طرح های جنگلداری بر حفظ و بهبود ساختار، ترکیب و تنوع توده های جنگلی می باشد. نتیجه گیری: به طورکلی نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که توده های مدیریت شده در اکثر موارد ازنظر مشخصه های کمی و کیفی ساختار، ترکیب و تنوع توده دارای شرایط بهتری به دلیل اجرای طرح جنگلداری داشته اند و این امر نشان از اثربخشی مدیریت طرح های جنگلداری بر حفظ و بهبود ساختار، ترکیب و تنوع توده های جنگلی می باشد.نتیجه گیری: به طورکلی نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که توده های مدیریت شده در اکثر موارد ازنظر مشخصه های کمی و کیفی ساختار، ترکیب و تنوع توده دارای شرایط بهتری به دلیل اجرای طرح جنگلداری داشته اند و این امر نشان از اثربخشی مدیریت طرح های جنگلداری بر حفظ و بهبود ساختار، ترکیب و تنوع توده های جنگلی می باشد.

کلمات کلیدی:
توده های مدیریت شده و مدیریت نشده, مشخصه های کمی و کیفی ساختار, تنوع گونه ای درختی, تجدید حیات, طرح جنگلداری لوه و خاندوشان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/953354/