CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی جوش پذیری آلومینیوم خالص تجاری به پلی آمید در فرآیند اصطکاکی اغتشاشی

عنوان مقاله: بررسی جوش پذیری آلومینیوم خالص تجاری به پلی آمید در فرآیند اصطکاکی اغتشاشی
شناسه ملی مقاله: IMES13_092
منتشر شده در هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی و سیزدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم راستگو - دانشجوی کارشناسی ارشد، شناسایی و انتخاب مواد مهندسی، گروه متالورژی و مهندسی مواد، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
زهراسادات سیدرئوفی - استادیار، گروه مهندسی مواد و متالورژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
یزدان شجری - دانشجوی دکتری، مهندسی مواد، پژوهشگاه مواد و انرژی، کرج، ایران.

خلاصه مقاله:
افزایش نسبت استحکام به وزن در صنایع خودروسازی و حمل و نقل سبب پیشرفت سریع اتصال فلزات به پلیمرها شده است. فرآیند های ذوبی مرسوم جوشکاری بدلیل تفاوت زیاد در خواص مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی مواد پایه نتوانسته جوشی با خواص مطلوب و اقتصادی را فراهم سازد. از این رو جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی روشی مناسب برای اینگونه اتصالات غیر همجنس میباشد. در این تحقیق جوشکاری بین AA1050 و پلی آمید به روش اصطکاکی اغتشاشی در سه سرعت خطی 80، 90 و 100 میلیمتر بر دقیقه و سرعت چرخشی 700، 750 و 800 دور بر دقیقه انجام شد. اثر متغیرهای فرآیند روی خواص مکانیکی و متالوژیکی اتصال به وسیله میکروسکوپهای نوری (OM) و الکترونی روبشی (SEM)، طیف سنجی FTIR-ATR، سختی سنجی و کشش مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش حرارت ورودی به دلیل نزدیکی به دمای ذوب پلیآمید، حفراتی در آن قسمت در مجاورت منطقه جوش پدید می آید. استحکام کششی تحت تاثیر ترکیبات ترد و سخت در فصل مشترک کاهش مییابد. پس از تحلیل متغیرها مشخص شد که جوشکاری با سرعت چرخشی 750 دور بر دقیقه و سرعت خطی 90 میلیمتر بر دقیقه بهترین نتایج را از نظر مکانیکی به همراه داشته است.

کلمات کلیدی:
آلومینیوم خالص، پلی آمید، جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، استحکام، سختی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/955782/