تهیه نانوامولسیون و پیکرینگ امولسیون اسانس مرزنجوش و بررسی تاثیر افزودن آنها بر خواص مورفولوژیکی و آنتی اکسیدانی فیلم فعال پکتین

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 405

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_239

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

Abstract:

امروزه به دلیل آلودگی های زیست محیطی و همچنین اثر مطلوب بسته بندی های نوین در حفظ کیفیت مواد غذایی،استفاده از فیلم های زیست تخریب پذیر فعال در بسته بندی مواد غذایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف اینپژوهش، تولید فیلم فعال پکتین حاوی نانوامولسیون و پیکرینگ امولسیون اسانس مرزنجوش بود. برای تهیهنانوامولسیون از سورفاکتانت توئین 80 و برای تولید پیکرینگ امولسیون از ترکیب ایزوله پروتئین آب پنیر و اینولیناستفاده شد و هر دو نانوحامل به روش اولتراسونیکاسیون تهیه شدند. پس از بررسی خواص ریزپوشینه ها شامل تعییناندازه، پتانسیل زتا، کارایی درون پوشانی و مورفولوژی ذرات، از هرکدام از ریزپوشینه ها در غلظت های 5 / 2 و 5 و 5 / 7درصد در فرمولاسیون فیلم پکتین استفاده شد و مورفولوژی فیلمها با آزمون XRD و SEM ارزیابی شد. همچنینخواص آنتی اکسیدانی فیلمها نیز بررسی شد. اندازه قطرات نانوامولسیون nm 5 / 97 و ذرات پیکرینگ امولسیون nm3 / 233 بود. طبق نتایج آزمون XRD ، افزودن نانوحامل ها تاثیری بر روی ساختار نیمه بلورین پکتین نداشت که نشاندهنده سازگاری آنها با پکتین است. آزمون SEM موید افزایش زبری سطحی فیلم ها با افزودن نانوحامل ها بود اماپخش یکنواخت هردو نانوحامل در بستر فیلم را تایید نمود. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی نشان داد که افزودنپیکرینگ امولسیون به دلیل کنترل آزاد شدن اسانس، فعالیت مهارکنندگی DPPH را در فیلم پکتین به طور معنیداری نسبت به فیلم حاوی نانوامولسیون کاهش میدهد. همچنین مطالعه نرخ رهایش اسانس در سه دمای مختلفنشان داد که فیلم حاوی پیکرینگ امولسیون نسبت به فیلم فعال شده با نانوامولسیون میزان رهایش کمتری در طولزمان دارد و در هر سه دمای مختلف، مقادیر کم اسانس از این فیلم آزاد می شود. افزایش ضخامت دیواره ریزپوشینه هادر پیکرینگ امولسیون نسبت به نانوامولسیون دلیل این امر دانسته شد. نتایج این پژوهش نشان داد که با درون پوشانیاسانس مرزنجوش در نانوحامل های لیپیدی و بیوپلیمری و افزودن آن به فیلم پکتین میتوان فیلم فعال آنتی اکسیدانیبا رهایش کنترل شده تولید نمود که قادر است مانع فساد اکسیداتیو مواد غذایی حساس به اکسیداسیون شود.

Authors

سعیده عزیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

هادی الماسی

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

ساجد امجدی

دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه