تعیین میزان برخی آنیون ها در عرقیات گیاهی بهارنارنج، کاسنی و گلاب صنعتی و سنتی بدست آمده از سطح عرضه استان بوشهر

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 744

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_370

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

Abstract:

غذا و ایمنی، در صنایع غذایی از مهمترین پدیده های موثر بر حیات موجودات زنده به شمار می روند. عدم ایمنی درصنعت مواد خوراکی، موجب بیماری و مرگ سالانه صدها هزار نفر در سراسر جهان میشود. یکی از جنبه های ارزیابیامنیت غذایی، بررسی مواد غذایی از نظر وجود آنیون های مضر است. لذا از اهداف این مطالعه، تعیین غلظت آنیون هایفلورید، کلرید، برمید، یدید، نیتریت، نیترات، سولفات و فسفات در عرقیات گیاهی بهارنارنج، کاسنی و گلاب میباشد.بدین منظور، دو برند صنعتی پر مصرف A و B، از سطح عرضه شهر بوشهر و همچنین نمونه های کارگاهی سنتی، ازتنها کارگاه عرق گیری استان بوشهر در شهرستان برازجان، مورد مطالعه قرار گرفتند. برای تعیین آنیون ها از کروماتوگرافی یونی استفاده گردید. بر اساس نتایج، بیشترین غلظت های آنیون فلورید در نمونه گلاب سنتی GS (85/0057±32/0)، آنیون کلرید در نمونه بهارنارنج صنعتی (B(1؛ (112±1/0)، آنیون برمید در نمونه گلاب صنعتی (G(2 (61/002±0/0)، آنیون نیترات در نمونه گلاب صنعتی (G(2؛ (94/001±1/0)، آنیون سولفات در نمونه بهارنارنج صنعتی (B(1؛ (86/00057±0) و آنیون فسفات در نمونه گلاب سنتی GS (4/002±2/0) بر حسب میلی گرم بر لیتر تعیین گردیدند. آنیون نیتریت، فقط در نمونه کاسنی صنعتی ((K(2) با مقدار 0/005±1/32 میلی گرم بر لیتر گزارش گردید. غلظت آنیون یدید در همه نمونه ها، کمتر از حد تشخیص روش بود. تعیین میزان آنیون های مضر در عرقیات گیاهی در ایران به ندرت دیده شده است. در استاندارد ملی ایران، حدود مجاز تنها برای محصول گلاب و آن هم برای چهارآنیون نیترات، نیتریت، سولفات و کلرور مشخص شده است. با توجه به موارد استفاده روز افزون این عرقیات و اهمیتارزیابی خطر در این محصولات، تعیین استانداردهای آنیون ها و حدود مجاز آنها در عرقیات مختلف، جهت تعیینسلامت مصرف آنها، ضروری به نظر می رسد.

Authors

زینب زمانی فر

گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی خرد، بوشهر

غلامحسین محبی

مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر

امیر وزیری زاده

گروه زیست شناسی دریا، مرکز مطالعات و پژوهشهای خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر

عمار مریم آبادی

بخش تحقیق و توسعه، شرکت بازرسی و فنی شاخه زیتون لیان