ارزیابی کمی سافرانال، کروسین و پیکروکروسین موجود در زعفران های مصرفی در بازار ایران از طریق دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا(HPLC)

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,848

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_507

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

Abstract:

زعفران به عنوان گران ترین محصول کشاورزی و دارویی جهان، جایگاه ویژه ای در بین محصولات صادراتی و صنعتیایران دارد . کلاله زعفران که در واقع قسمت اصلی زعفران تجارتی را تشکیل می دهد دارای رنگ، طعم وعطر مخصوصی استکه هریک از این ویژگی ها مربوط به یک دسته از ترکیبات شیمیایی خاص می باشد که تاکنون برخی از آنها شناخته شده است.عمده ترین ترکیب ایجاد کننده رنگ در زعفران کاروتنوییدی به نام کروسین است. عمده ترین ترکیب ایجاد کنندهطعم تلخ در زعفران گلیکوزیدی بی رنگ بنام پیکروکروسین است. این ماده تلخ و قابل تبلور است و از طریق هیدرولیزاسید، گلوکز و آلدئیدی به نام سافرانال تولید می کند. سافرانال اسانس فرار زعفران و مسئول بو و عطر آن است کهدر اثر جدا شدن قند از پیکروکروسین تولید می شود. این مطالعه مقطعی جهت ارزیابی کمی سافرانال، کروسین وپیکروکروسین موجود در زعفران از طریق دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) در استان لرستان میباشد بدین منظور 10 نمونه زعفران از مناطق مختلف شهر از 5 برند مختلف خریداری شد و جهت انجام آزمایشاتتحت شرایط استریل به آزمایشگاه انتقال داده شد. تمامی نمونه های پودری به شکل خشک در ظروف جداگانه و تیرهتا زمان عصاره گیری نگهداری شد. ماده - 2 نیتروآنیلین به عنوان استاندارد داخلی برای اندازه گیری استفاده گردید.حلال های مورد استفاده در این روش متانول، آب مقطر دیونیزه و بدون گاز حاوی 15 درصد استونیتریل بود نتایجتحقیق حاضر نشان داد که میزان اجزای شیمیایی کلاله های زعفران در 10 نمونه مختلف زعفران از 5 برند مصرفیموجود در بازار بر مبنای انحراف معیار طی حداقل سه انداز ه گیری به صورت زیر بود: سافرانال mg/g 14.02 ± 0.2،کروسین 0.5±mg/g19.31 و پیکروکروسین 0.18±mg/g11.24 تاکنون میزان ترکیبات موثره زعفران اکثرمناطق بررسی نشده است پیشنهاد می شود که به بررسی این ترکیبات در مکان های کاشت زعفران در ایران پرداخته شود.

Authors

روشنک هدایتی فر

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان