تهیه فیلم نانو کامپوزیت پلی لاکتیک اسید حاوی رنگدانه لیکوپن و ذرات تیتانیوم دی اکسید و ارزیابی خواص فیزیکی و مکانیکی و ضد میکروبی با روش سطح پاسخ

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 429

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_552

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

Abstract:

استفاده از فیلم های خوراکی برای ازاد سازی ترکیبات ضد میکروبی به درون بسته بندی مواد غذایی نوعی از بستهبندی فعال می باشد چرا که فیلم های خوراکی به دلیل دارا بودن مواد طبیعی، قابلیت تجدید پذیری، کنترل واکنشهایی که در داخل بسته بندی اتفاق میافتند و عدم ایجاد آلودگی های زیست محیطی روز به روز بر اهمیت آنها افزودهمی گردد. در این پژوهش فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی رنگدانه لیکوپن و ذرات تیتانیوم دی اکسید تولید شد، که درآن از نانو ذرات تیتانیوم دی اکسید و رنگدانه لیکوپن برای تقویت خواص بیوپلیمر در غلظت های (0 ، 5 / 1 ، 3) وزنی/حجمی برای لیکوپن و (0 ، 007 / 0 ، 01 / 0) وزنی/ حجمی برای تیتانیوم دی اکسید استفاده شد. خصوصیات آنتیاکسیدانی، رطوبت، ضخامت، نفوذ پذیری نسبت به بخار آب، پارامترهای رنگی و ... مورد بررسی قرار گرفتند. نتایجحاکی از آن است که، کلیه فاکتورهای آنالیز شده معنی دار بوده (p<0/05) و همچنین با افزایش غلظت لیکوپن وذرات تیتانیوم دی اکسید با هم، میزان آنتی اکسیدان و ضخامت فیلم افزایش یافته و سبب کاهش در میزان نفوذپذیری فیلم نسبت به بخار آب شده اند. غلظت لیکوپن در برخی از فاکتورها مانند: رطوبت، شاخص های رنگی همچونضریب روشنایی سبب کاهش در میزان آنها شده و در برخی مانند *b*, a و ΔE سبب افزایش در میزان آنها گردیدهاست. تیتانیوم دی اکسید هم به تنهایی سبب افزایش در میزان روطوبت، *a و ضریب روشنایی گردیده و همچنیندر برخی فاکتورها مانند: *L و *b سبب کاهش در میزان آنها شده است. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش فیلمپلی لاکتیک اسید حاوی لیکوپن و ذرات تیتانیوم دی اکسید می تواند اثرات مطلوبی در بسته بندی مواد غذایی بهلحاظ حفظ کیفیت داشته باشد.

Authors

سیما اسدی آباجلوسفلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آفاق

سجاد پیرسا

دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه