تاثیر مصرف غذاهای فراسودمند بر افسردگی و سلامت روان

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 464

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_815

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

Abstract:

میکروب های دستگاه گوارش انسان یک اکوسیستم متابولیک پیچیده بوده و شامل حدود (14)10 میکروارگانیسم میباشد که معادل 10 برابر تعداد سلول های بدن یک فرد بالغ بوده و شامل بیش از هزار گونه باکتریایی و هفت هزار راستهاست که بیشتر شامل باکتری های بی هوازی می باشد. همچنین دستگاه گوارش انسان محیط مناسبی برای انواعویروس، پروتوزوا و آرکیاها می باشد. در صورت مصرف انواع پروبیوتیک، این میکروارگانیسم ها بیش از آنکه در دستگاهگوارش باقی بمانند تمایل به عبور از دستگاه گوارش دارند. اصولا جنین انسان استریل است، اما به هنگام تولد با راهیافتن میکروارگانیسم های دستگاه تناسلی مادر به دستگاه گوارشی نوزاد، میکروب ها به تدریج در روده انسان ساکنمی شوند. در روده نوزاد، ابتدا لاکتوباسیل ها و سپس بیفیدوباکتریا ساکن می شوند. رشد باکتری ها در طول 48ساعت اول، منجر به مصرف اکسیژن موجود در محیط روده و کاهش پتانسیل اکسیداسیون- احیا شده و در نتیجهشرایط برای رشد باکتری های بی هوازی مثل گونه های بیفیدوباکتریا، باکتروئید و کلستریدیوم فراهم می شود. یکسال پس از تولد، با مصرف غذاهای جامد و تحت تاثیر شرایط محیطی، میکروفلور روده کودک مثل افراد بالغ شکلمی گیرد که عمدتا شامل باکتری های بی هوازی می باشد. علی رغم وجود تفاوت بسیار در فلور میکروبی روده درافراد مختلف، به نظر می رسد تعادل و توازن خاصی بین این میکروب ها وجود دارد که بروز تغییرات در این تعادلمی تواند روی سلامتی فرد تاثیرگذار باشد. تحقیقات متعدد وجود رابطه بین فلور میکروبی روده و سلامت روحی-روانی افراد و تاثیر هر دو این عوامل در حفظ حالت هموستاز در بدن را به اثبات رسانیده است. دادهای پره کلینیکی،نتایج حاصل از مطالعات انجام شده در مورد تاثیر غذاهای فراسودمند حاوی سایکوبیوتیک ها بر افسردگی را تایید میکنند. تغییر در فلور میکروبی روده باعث ایجاد تغییرات رفتاری در افراد می شود و همین یافته، دریچه امیدی برایدرمان بسیاری از بیماری های ناشی از اختلالات روحی مختلف بخصوص بیماری شایع سندرم روده تحریک پذیر(IBS) می باشد. البته واضح است که تمامی پروبیوتیک ها دارای اثر مشابه بر روی سیستم عصبی نمی باشند.این موادغذایی فراسودمند، همچنین می توانند برای بهبود بیماران افسرده ای که هنوز علائم تحت بالینی دارند، مفید باشند.این بیماران ممکن است به داروهای رایج بی میل بوده و در عوض غذاهای فراسودمند حاوی سایکوبیوتیک ها برایآنها جذاب باشد.این یافته ها کاربردهای مختلفی می تواند داشته باشد: اول اینکه سویه های پروبیوتیکی خاصی ممکناست برای بهبود جنبه های احساسی و شناختی سلامت روان بکار روند، که این می تواند منجر به رویکرد کمکیجدیدی در درمان شرایط روانی مانند اختلالات روحی شود. دوم اینکه درمان پروبیوتیکی ممکن است باعث افزایشبازدهی داروهای روان درمانی شود. در کل مفید بودن استفاده از سایکوبیوتیک ها در درمان اختلالات روحی به اثباترسیده است. علاوه بر این تولید و کاربرد غذاهای فراسودمند حاوی سایکوبیوتیک ها نسبت به داروهای معمول میتواند آسانتر باشد.

Authors

سحر زمانی اهری

دانشجوی دکترا، گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد- کارشناس تغذیه، مرکز تحقیقات بهداشت (HSR)، مرکز بهداشت شهرستان ارومیه، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه