بررسی اثر ضدباکتریایی وانتی اکسیدانی عصاره جلبک سبز (Ulva intestinalis) بر روی خواص فیزیکوشیمیایی گوشت چرخ شده فیل ماهی پرورشی (Huso huso) نگهداری شده در یخچال

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 377

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_823

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

Abstract:

تحقیق حاضربه منظور بررسی امکان استفاده از عصاره جلبک سبز intestinalis Ulvales به منزله یآنتی باکتریال و آنتی اکسیدان های طبیعی، در گوشت چرخ شده فیل ماهی انجام شد بدین منظور در ابتدا حداقلغلظت مهارکنندگی (MIC) در شرایط آزمایشگاهی و به روش میکروچاهک تعیین گردید. پس از تعیین حداقلغلظت مهارکنندگی، غلظت های شاهد (بدون هیچ افزودنی)، 2MIC, MIC, BHT تهیه و گوشت چرخ کرده فیلماهی توسط آنها پوشش داده شد. سپس در روزهای 0 ، 4 ، 8 و 12 روز نمونه برداری انجام شد و خصوصیاتفیزیکوشیمایی (پ هاش، پراکسید، بازهای ازته فرار، رنگ، اسیدهای چرب آزاد، عدد تیوباربیتوریک اسید) و میکروبی(باکتری های سرماگرا، مزوفیل، سودوموناس و انتروباکتریاسه) اندازه گیری گردید. سپس دادهها توسط نرم افزارSAS ورژن 9 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق بیانگر این بود کن حداقل غلظتمهارکنندگی جلبک سبز کلپ چمنی، حدود 5 / 12 میلی گرم در هر میلی لیتر بود. نتایج میزان پراکسید، اسیدهایچرب آزاد، تیو باربیتوریک اسید، بازهای ازته فرار و همچنین باکتری های سرماگرا، مزوفیل، سودوموناس وانتروباکتریاسه بیانگر این بود که تیمارهای دارای عصاره جلبکی در مقایسه با تیمارهای شاهد و BHT به فساداکسیداسیونی و باکتریایی کمتری دچار شدند (01 / 0 > P). نتایج نشان داد که این جلبک گونه مناسبی برای استفادهبه منزله ی نگهدارنده طبیعی است و بهترین غلظت، تیمار 3MIC بود و نسبت به سایر تیمارها از فساداکسیداسیونی و باکتریایی کمتری برخودار بود. بنابراین می توان با استفاده از عصاره جلبک کلپ چمنی، دورهنگهداری فیل ماهی را تا 12 روز افزایش داد و پس از آن از حدود استانداردهای تعیین شده خارج شده و قابلیتنگهداری را ندارد.

Authors

میترا دانشورقربانی

دانشجو کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

سیدپژمان حسینی شکرابی

استادیار دانشکده علوم ومهندسی صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران