تاثیر عصاره های آزاد و انکپسوله بره موم بر رفتار استافیلوکوکوس اورئوس و برخی پارامترهای میکروبی در فیله ماهی کپور معمولی پرورشی (Cyprinus Carpio)نگهداری شده در 4C˚

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 348

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA05_129

تاریخ نمایه سازی: 25 آبان 1398

Abstract:

رشد میکروبی یکی از دلایل اصلی فساد گوشت و فرآورده های گوشتی است که تغییرات نامطلوبی در این فرآورده ها ایجاد می کند و در نتیجه، باعث بروز مسمومیتهای غذایی و مرگ و میر مصرف کنندگان و همچنین ایجاد خسارتهای قابل ملاحظه اقتصادی میشود. به منظور ارزیابی رفتار باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (عامل مسمومیت غذایی) و سنجش برخی از پارامترهای میکروبی، گوشت ماهی کپور معمولی پرورشی آغشته به استافیلوکوکوس اورئوس در معرض عصاره بره موم(به فرم های آزاد و انکپسوله) در غلظت(%3 اتانولی، %3 آبی، %3 انکپسوله) قرار گرفته و در دمای یخچال به مدت 9 روز نگهداری شدند. عوامل میکروبی مورد بررسی شامل شمارش کلی باکتری ها، شمارش باکتریهای سرمادوست و شمارش باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بودند. نتایج بررسی عوامل میکروبی نشاندهنده اختلاف معنیدار بین تیمار عصاره های آزاد و انکپسوله بود(.(P> 0/05 نتایج بیانگر آن است که عصاره بره موم خصوصا0 در فرم انکپسوله آن و در غلظت بالا موثرتر از فرم آزاد آن بوده است و منجر به کندتر شدن روند رشد شمارش کلی باکتریها، باکتریهای سرمادوست و تعداد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به طور معنیداری((P> 0/05 شده است. بنابراین استفاده از فرم انکپسوله بره موم(به ویژه در غلظت (%3 میتواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در فیله ماهی کپور معمولی پرورشی پیشنهاد گردد.

Keywords:

فیله ماهی کپور معمولی پرورشی (Cyprinus Carpio) , عصاره های آزاد و انکپسوله بره موم , استافیلوکوکوس اورئوس , ارزیابی میکروبی , افزایش ماندگاری.

Authors

الهام پایندان

کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر