CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سنتز نانوذرات سلنید نیکل روی فوم نیکل به روش هیدروترمال و ارزیابی خواص الکتروکاتالیستی آن در آزادسازی هیدروژن (HER)

عنوان مقاله: سنتز نانوذرات سلنید نیکل روی فوم نیکل به روش هیدروترمال و ارزیابی خواص الکتروکاتالیستی آن در آزادسازی هیدروژن (HER)
شناسه ملی مقاله: IMES13_150
منتشر شده در هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی و سیزدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاتح احمدیان - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد-شناسایی و انتخاب مواد مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین
وحید سالاروند - کارشناسی ارشد مهندسی مواد-شناسایی و انتخاب مواد مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین
مرتضی ثقفی یزدی - استادیار گروه مهندسی مواد، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین
محمد تلافی نوغانی - استادیار گروه مهندسی مواد، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین

خلاصه مقاله:
در این پژوهش به بررسی فعالیت الکتروکاتالیستی فوم نیکل فعال شده با نانوآلیاژ نیکل سلنید در آزادسازی هیدروژن ( HER ) پرداخته شده است. روش سنتز بدین صورت بود که پیش ماده های کلرید نیکل 2NiCl ، سلنید سدیم 3OSe2Na و هیدرازین 2(NH) به همراه فوم نیکل در یک محفظه هیدروترمال به مدت 5 ساعت در دمای 150 و 180 درجه سانتیگراد قرار گرفت. ریزساختار نمونه های سنتز شده با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی SEM و نوع فاز و کریستالیته توسط پراش پرتو ایکس (XRD) بررسی شد. نانو آلیاژ نیکل سلنید رسوب داده شده روی فوم نیکل متشکل از تخلخل های یکنواخت فوم مشاهده شد و اندازه کریستال نانو ذرات 22 نانو متر بود. فعالیت آزاد سازی هیدروژن (HER) نمونه های سنتز شده توسط ولتامتری جابجایی خطی (LSV) ، ولتامتری چرخه ای (CV) ، منحنی پلاریزاسیون تافل و طیف سنج امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه نیکل سلنید حاوی 5 درصد کبالت سنتز شده در دمای C°150 فعالیت الکتروکاتالیستی برای ازادسازی هیدروژن برابر با 470 - میلی ولت پتانسیل اضافی در جریان 30 - میلی آمپر و شیب تافل 290 میلی ولت را از خود نشان داد که نسبت به سایر نمونه ها دارای فعالیت الکتروکاتالیستی بالاتری بود.

کلمات کلیدی:
الکتروکاتالیست، نانو ساختار، سلنید کبالت_نیکل، هیدروترمال، آزادسازی هیدروژن

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/963702/