تاثیر تمرین هوازی بر غلظت ویسفاتین سرمی و بافت چربی و برخی عوامل التهابی و خطرزای قلبی- عروقی موش های نر دارای کبد چرب

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 487

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BCNF01_047

تاریخ نمایه سازی: 19 آذر 1398

Abstract:

هدف از اجرای این پژوهش، تعیین تاثیر تمرین هوازی بر غلظت ویسفاتین سرمی و بافت چربی و برخی عوامل التهابی و خطرزای قلبی- عروقی موش های نر دارای کبد چرب بود. بدین منظور تعداد 32 موش از انستیتو پاستور تهیه شدند و 16 سر تحت رژیم پر چربی قرار گرفتند تا به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا شوند. پس از آن به طور تصادفی به دو گروه ترکیب کبد چرب با تمرین هوازی و کبد چرب بدون تمرین (کنترل) تقسیم شدند، دو گروه از موش ها به مدت 4 هفته تحت رژیم پر چرب طبق قرار گرفته و براساس کیلو گرم وزن بدن آنها روزانه دو میلی لیتر از طریق گاواژ دریافت می کردند تا نهایتا کبد آنها چرب شد. در پایان4 هفته برای سنجش پروفایل چربی و اطمینان از القای کبد نمونه گیری تصادفی از ALT، AST و انجام شد .موش های گروه تمرین کبد چرب پروتکل تمرین هوازی را با استفاده از تردمیل جوندگان با سرعت 20 تا 25 متر در دقیقه که تقریبا معادل شدت 60 تا 65 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی (vomax) می باشد به مدت 6 هفته 5 روز در هفته هر روز یک جلسه (60 دقیقه) که 10 دقیقه از آن مربوط به گرم کردن و سرد کردن بود و هر هفته بر سرعت تردمیل و شدت تمرین افزوده می شد ، به تمرین پرداختند. خون گیری و آنالیز بیوشیمیایی متغیرها بدین صورت بود که 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی و پس از 12-10 ساعت ناشتایی پس از بی هوشی با اتر ، خونگیری بلافاصله از درون بطن چپ به میزان 5 سی سی انجام شد و نمونه ها برای انجام آزمایش در دمای صفر درجه به آزمایشگاه ارسال گردید. از آزمون شاپیرو ویلک جهت تعیین طبیعی بودن توزیع داده های گروه ها استفاده شد و سپس با استفاده از آمار استنباطی آنووا فرضیه های پژوهش آزمون شدند. تمامی محاسبات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام می گردد و سطح معنی داری0.05 P≤ در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد: در تمامی متغیرهای مورد نظر ( ویسفاتین سرمی و بافتی، انسولین، گلوکز و شاخص مقاومت به انسولین، HDL, LDL, TG و کلسترول) تفاومت معنادار وجود دارد. اما این تغییرات در اینترلوکین 18 معنادار نبود. نتایج پژوهش حاضر گواه بر این مدعا ست که ورزش هوازی منظم یکی از درمان های اصلی و اساسی برای بیماری کبدچرب غیرالکلی می باشد.

Authors

سیما خورشیدی

دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات ، دانشکده ادبیات ، علوم انسانی و اجتماعی ، گروه تخصصی تربیت بدنی و علوم ورزشی ، تهران ، ایران

حسین عابدنطنزی

دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات تهران ،دانشکده ادبیات ،علوم انسانی و اجتماعی ، گروه علوم ورزش تهران ایران