Year: 1398
COI: ARCIORSMED02_034
Language: Persian
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
Authors
Abstract:
مقدمه: درمانگاه سرپایی مکانی جهت دریافت خدمات تشخیصی، درمانی و مشاوره ای است، بدون اینکه نیاز به بستری شدن باشد. فضای فیزیکی درمانگاه جزء مهم آموزشی آن است که می تواند بر کیفیت آموزش اثر به سزایی داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین مطلوبیت شاخص های مربوط به محیط فیزیکی درمانگاه های بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام شد.روش ها: این مطالعه، مطالعه ای توصیفی بود که در آن سه درمانگاه بیمارستان های آموزشی شهرستان یزد مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها چک لیست محقق ساخته بود، که وضعیت آموزشی درمانگاه را در پنج بعد فضای داخلی، وضعیت روشنایی، وضعیت تهویه، وجود تسهیلات و دسترسی به منابع آموزشی مورد بررسی قرار می داد. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج: در درمانگاه فرخی، بالاترین درصد فراوانی به بعد روشنایی (%87/5) اختصاص داشت و پایین ترین درصد فراوانی مربوط به بعد تسهیلات (%31/25) بود. در درمانگاه بیمارستان شهید صدوقی نیز، بالاترین درصد فراوانی به بعد روشنایی (%100) اختصاص داشت و پایین ترین درصد فراوانی مربوط به بعد تسهیلات (%31/25) بود. در بیمارستان افشار نیز بالاترین درصد فراوانی مربوط به روشنایی (%100) و پایین ترین درصد فراوانی مربوط به بعد تهویه (%70) بود. در حالت کلی درمانگاه های مورد مطالعه بالاترین درصد فراوانی را در بعد روشنایی (%78/5) و پایین ترین آن را در بعد تسهیلات (%62/5) دارا بودند.نتیجه گیری: درمانگاه های بررسی شده در حیطه های تهویه و دسترسی به منابع آموزشی در وضعیت خوب و در حیطه های روشنایی و تسهیلات در وضعیت خیلی خوب قرار دارند. با توجه به عدم وجود مطالعات کافی در زمینه محیط فیزیکی، به ویژه در حیطه آموزش درمانگاهی، بر ضرورت انجام مطالعات مشابه تاکید می شود. همچنین حفظ و ارتقای کیفیت شرایط یاد شده باید در اهم اهداف سازمانی قرار گیرد.
Keywords:
فضاي فيزيكي، آموزش درمانگاهي، يادگيري در بيمارستان، آموزش در بيمارستان، فرايند ياددهي – يادگيري، آموزش پزشكي
Paper COI Code
برای لینک دهی به این Paper می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت Paper در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/971166/
How To Citation:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این Paper ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جبینیان، فاطمه و عرب زاده، طیبه،1398،بررسی فضای آموزشی درمانگاه های منتخب آموزشی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد: جزء جدایی ناپذیر یاددهی و یادگیری در درمانگاه،دومین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور،گناباد،،،https://civilica.com/doc/971166
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این Paper اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، جبینیان، فاطمه؛ طیبه عرب زاده)
برای بار دوم به بعد: (1398، جبینیان؛ عرب زاده)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
New Papers
- بررسی میزان رعایت استانداردهای ایمنی در اتاق عمل های آموزشی-درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران 97
- مقایسه اضطراب، افسردگی و عزت نفس کودکان سالم و مبتلا به لکنت زبان مراجعه کننده به کلینیک های گفتار درمانی شهرستان های گناباد و مشهد در سال 1396
- تاثیر روش های دارویی و غیر دارویی بر تسکین درد زایمان: مقاله مروری
- طراحی سیستم خبره دستیار هوشمند ابزار جراحی با قابلیت یادگیری به همراه اسکن و تشخیص ابزارها به کمک دوربین تلفن های هوشمند و الگوریتم پردازش تصویر
- بررسی ارتباط بین زخم معده و سرطان معده
This Papers recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.