CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی اولویت امدادرسانی پایگاه های آتشنشانی به محلات شهری در مواقع بحرانی با استفاده از مدل تحلیل شبکه (مطالعه موردی: محله پیر مادر شهر اردبیل)

عنوان مقاله: ارزیابی اولویت امدادرسانی پایگاه های آتشنشانی به محلات شهری در مواقع بحرانی با استفاده از مدل تحلیل شبکه (مطالعه موردی: محله پیر مادر شهر اردبیل)
شناسه ملی مقاله: ICSDA04_1063
منتشر شده در چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا محمدی - دانشیار، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
رضا هاشمی معصوم آباد - دانشجوی دکتری و پژوهشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
ابراهیم فیروزی مجنده - دانشجوی دکتری و پژوهشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

خلاصه مقاله:
ازآنجاییکه در زمان وقوع حوادث و سوانح جان و مال مردم در معرض خطر قرار می گیرد، انتظار آن می رود که درسریع ترین زمان ممکن کار امدادرسانی به سانحه دیدگان انجام گیرد. از همین رو هدف پژوهش حاضر، ارزیابی اولویتامدادرسانی پایگاه های آتشنشانی به محلات شهری در مواقع بحرانی با استفاده از مدل تحلیل شبکه میباشد. روشتحقیق در این پژوهش، بر اساس هدف؛ کاربردی و بر اساس ماهیت توصیفی- تحلیلی می باشد.ابتدا پایگاه های آتشنشانی به وسیله GPS برداشته شده و وارد محیط GIS گردید، به منظور تحلیل و ارزیابی نهایی، پس از انجام عملیاتتوپولوژی و تشکیل پایگاه های اطلاعاتی، اقدام به ساخت شبکه نموده و سپس نتایج با استفاده از عملیات تحلیل شبکه،مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته اند. نتایج پژوهش نشان میدهد که ایستگاه شماره 1 واقع در خیابان شهید معادی با طیمسافت 1402 متر و زمان 2 دقیقه در اولویت اول و ایستگاه شماره 2 واقع در جنب میدان بعث با طی مسافت 18388متر و زمان 3 دقیقه در اولویت دوم امدادرسانی نسبت به محله پیر مادر شهر اردبیل قرار گرفتند. این مدل برای تمامیمحلات شهر می تواند قابلیت پیاده شدن را داشته باشد و با توجه به خروجی های مدل، در مواقع بحرانی از آسیب هایناشی از حوادث کاسته و موجب تسریع در روند امدادرسانی در محلات شهر گردد.

کلمات کلیدی:
آتشنشانی، مدل تحلیل شبکه، محله پیر مادر، بحران، شهر اردبیل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/972964/