CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک و تاپسیس فازی ISM ارزیابی و انتخاب تامین کننده زنجیره تامین با مدل های (مطالعه موردی شرکت هپکو)

عنوان مقاله: کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک و تاپسیس فازی ISM ارزیابی و انتخاب تامین کننده زنجیره تامین با مدل های (مطالعه موردی شرکت هپکو)
شناسه ملی مقاله: ICSM13_003
منتشر شده در سیزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسین مفرح - کارشناس ارشد، موسسه غیرانتفاعی مولوی
فاطمه چتری - استادیار، گروه مدیریت، موسسه غیرانتفاعی مولوی،

خلاصه مقاله:
در طی سال های اخیر سازمان ها دریافته اند که حضور قدرتمند در بازارهای جهانی نیازمند یک مزیت رقابتی ویژه در برون سپاری فعالیت های آنها است تا منجر به حفظ شایستگی سازمان شود. ارزیابی و رتبه بندی شاخص ها و انتخاب تامین کننده از کلیدی ترین فعالیت ها در جریان برون سپاری است که دربرگیرنده شاخص های اصلی، فرعی و گزینه ها است. هدف از این تحقیق، طراحی مدلی تلفیقی از الگوی ساختار تفسیری و تصمیم گیری چند معیاره فازی جهت سطح بندی و ارزیابی شاخص های موثر بر انتخاب و رتبه بندی تامین کنندگان قطعات ریخته گری شرکت هپکو است. در این تحقیق با استفاده از پرسشنامه مدل ساختار تفسیری شاخص های سنجش تامین کنندگان جهت سطح بندی، شناسایی و تهیه شدند. نتایج نشان داد که شاخص قیمت و میزان محموله بازگشتی در سطح اول خروجی این مدل و با نیروی پیش برندگی بسیار مناسب قرار دارند. با استفاده از ماتریس مقایسات زوجی در روش سلسله مراتبی فازی به وزن دهی و رتبه بندی شاخص ها پرداخته شد. نتایج نشان داد وزن و رتبه شاخص قیمت و رضایت مشتری نسبت به سایر شاخص ها از اولویت بالاتری برخوردار است. وزن های به دست آمده از مرحله قبل به عنوان ورودی روش تاپسیس فازی و جهت رتبه بندی پنج تامین کننده (صنایع ریخته گری ولیعصر شیراز، صنایع ریخته گری ابتکار اصفهان، شرکت ریخته گری فولاد طبرستان، شرکت فولاد سپاهان و صنایع ریخته گری بهمن) مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج بیانگر برتری شرکت ریخته گری فولاد طبرستان نسبت به سایر شرکت ها جهت تامین نیازها و خدمات دائمی شرکت هپکو است . نتایج حاصل از روش سلسله مراتبی فازی و ساختار تفسیری نشان می دهد شاخص هایی که از نیروی پیش برندگی بیشتر و وابستگی کمتری برخوردارند، در مدل سلسله مراتبی فازی از مقدار وزن بیشتری برخوردارند، لذا تامین کنندگان باید بر متغیرهای سطوح اول ساختار تفسیری تمرکز بیشتری نمایند.

کلمات کلیدی:
انتخاب تامین کننده، زنجیره تامین، مدل سازی ساختاری تفسیری، تاپسیس فازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/978542/