CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی وضعیت موجود و مطلوب صنعت گردشگری ورزشی استان مازندران و ارائه الگوی توسعه آن

عنوان مقاله: بررسی وضعیت موجود و مطلوب صنعت گردشگری ورزشی استان مازندران و ارائه الگوی توسعه آن
شناسه ملی مقاله: ASSH03_273
منتشر شده در سومین کنگره ملی دستاوردهای علوم ورزشی و سلامت در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسن معصومی - استادیار، گروه مدیریت و برنامه ریزی در تربیت بدنی، گروه تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران.
حسین جهاندار - کارشناسی ارشد، گروه مدیریت ورزشی، گروه تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران
محمد سنایی - استادیار، گروه مدیریت و برنامه ریزی در تربیت بدنی، گروه تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران
فرناز متقی - کارشناسی ارشد، گروه مدیریت ورزشی، گروه تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران.

خلاصه مقاله:
این تحقیق با هدف توصیف وضعیت موجود و مطلوب صنعت گردشگری ورزشی در استان مازندران و ارائه الگوی توسعه آن تدوین شد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع پیمایشی می باشد که گردآوری داده ها به صورت میدانی می باشد. جامعه آماری تحقیق را کلیه مدیران و کارشناسان اداره کل و اداره های ورزش و جوانان، کارشناسان حوزه گردشگری، سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بخش غرب استان مازندران و راهنمایان فعال تورهای گردشگری که سابقه هدایت تورهای ورزشی را دارند، تشکیل دادند که تعداد 100 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمع آوری مطالب از پرسشنامه معین فر ( (1387 استفاده گردید. روایی محتوی پرسشنامه توسط افراد خبره و صاحب نظر و پایایی آن نیز از طریق آلفای کرونباخ در وضعیت موجود و مطلوب به ترتیب 0/85 و 0/82 گزارش شد. از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون های k-s، تی تک نمونه ای، تحلیل واریانس،تحلیل عاملی و ضرایب همبستگی) استفاده شد. بر اساس نتایج بین وضعیت موجود و مطلوب صنعت گردشگری ورزشی در استان مازندران و همچنین بین مولفه مدیریت و هماهنگی، حمایت های سیاسی و قانونی، بازاریابی، زیر ساخت ها واماکن وتاسیسات، شناخت قابلیت ها و ظرفیت ها، پژوهش، فرهنگ سازی و ایجاد انگیزش و آموزش وتعلیم نیروی انسانی اختلاف معنی داری وجود دارد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد عامل بازاریابی، شناخت قابلیت ها و ظرفیت ها، مدیریت و هماهنگی به عنوان مهمترین عامل در صنعت گردشگری ورزشی استان مازندران می باشند. به نظر میرسد مدیران و برنامه ریزان گردشگری استان مازندران باید برای توسعه گردشگری ورزشی به الگوی تدوین شده و مولفه های آن توجه ویژهای مبذول دارند.

کلمات کلیدی:
وضعیت موجود و مطلوب، صنعت گردشگری ورزشی، الگوی توسعه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/979652/