CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی حاشیه بازاریابی و کارایی فنی تخم شربتی و خاکشیر در استان خراسان رضوی (مطالعه موردی: شهرستانهای کلات نادری و داورزن)

عنوان مقاله: بررسی حاشیه بازاریابی و کارایی فنی تخم شربتی و خاکشیر در استان خراسان رضوی (مطالعه موردی: شهرستانهای کلات نادری و داورزن)
شناسه ملی مقاله: MDCONF04_055
منتشر شده در چهارمین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیده تینا مرتضوی نا - دانشجوی کارشناسی ارشد گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تربت حیدریه
تکتم محتشمی - استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تربت حیدریه
علیرضا کرباسی - استاد گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

خلاصه مقاله:
گیاهان دارویی یکی از منابع بسیار ارزشمند در گستره وسیع منابع طبیعی ایران هستند که در صورت شناختعلمی، کشت، توسعه و بهرهبرداری صحیح میتوانند نقش مهمی در سلامت جامعه، اشتغال زایی و افزایش صادراتغیرنفتی ایفا کنند. کشت و برداشت گیاهان دارویی نسبت به دیگر محصولات کشاورزی دارای هزینه کمتریاست و ضمنا زود بازده نیز میباشند. بنابراین سرمایه گذاری روی گیاهان دارویی می تواند برای کشور سودآوریکلانی داشته باشد. تخم شربتی و خاکشیر از گیاهان دارویی عمده در استان خراسان رضوی می باشند. از عمده-ترین مشکلات موجود بر سر راه رشد و توسعه گیاهان دارویی، بازاریابی این محصولات می باشد. چنانچه برنامه-ریزی اصولی در شیوه بازاریابی گیاهاندارویی صورت پذیرد، می تواند علاوه بر کمک به اقتصاد تولید این گیاهان،سبب ایجاد اشتغال مولد، جلوگیری از تخریب جنگل ها و مراتع و حفظ محیط زیست گردد، بر این اساس در اینمقاله به بررسی حاشیه بازاریابی و کارایی فنی تخمشربتی و خاکشیر در شهرستان های کلات نادری و داورزنپرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان داد متوسط حاشیه ی خرده فروشی از متوسط حاشیه ی عمده فروشی برایهر دو گونه ی گیاهی مورد مطالعه بیشتر است همچنین با بررسی میانگین قیمت عمده فروشی تخم شربتی باخرده فروشی آن می توان اینطور بیان کرد که قیمت خرده فروشی تخمشربتی نسبت به خاکشیر افزایش بیشتریداشته است. بر اساس نتیجه حاصل از محاسبه کارایی فنی مشخص گردید که تخم شربتی گونه ی کاراتری ازخاکشیر است.

کلمات کلیدی:
حاشیه بازاریابی، کارایی فنی، تخم شربتی، خاکشیر، خراسان رضوی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/979765/