تاثیر چهار هفته کورکومین بر پیشگیری از تخریب سلولهای الیگودندروسیتی وMS بهبود قدرت عضلانی در جسم پینه ای مغز مدل حیوانی بیماری MS

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 530

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PETEC01_086

تاریخ نمایه سازی: 1 بهمن 1398

Abstract:

بیماری MS از شایع ترین بیماری های نورودژنراتیو محسوب می شود که دستگاه ایمنی بدن سلول های الیگودندروسدیتی و غلاف میلین نورون های میلین دار CNS را مورد حمله قرار می دهد و موجب تخریب آنها می شود. این شرایط منجر بده اختلال در هدایت پیام های عصبی شده و علائمی نظیر ضعف ، خستگی و از دست دادن قدرت عضلانی را به وجود می آورد. به دلیل اینکه بیماری MS را یک بیماری خود ایمنی محسوب می کنند لذا استفاده از عواملی که موجب تضعیف کننده سیستم ایمنی و کاهش التهابات میشوند خط اول درمان آن را تشکیل می دهند. تضعیف سیستم ایمنی، بیمار را در معرض انوا بیماری های عفونی و ویروسی قرار می دهد لذا استفاده از روش های درمانی جدید که فاقد عوارض جانبی باشد ضروری است. به تازگی استفاده از گیاه درمانی به منظور پیشبرد اهداف درمدانی در بیماری های نورودژنراتیو مورد توجه خاص محققین قرارگرفته است. در این میان می توان به کورکومین که جزء اصلی ادویه ی زردچوبه است اشاره کرد. کورکومین بعلت خواص آنتی اکسیدانی قوی ، محافظت کنندگی عصبی و توانایی عبور از سدد خونی مغزی می تواند قابلیت فراوانی در درمان بیماری های نورودژنراتیو داشته باشد. ازآنجاییکه تاکنون اثدر کورکدومین در زمینه ی پیشگیری از تخریب سلول هایی که در مکانیسم های پاتوفیزیولوژیکی بیماری MS از بین می روند مورد بررسی قرار نگرفته است، در این مطالعه به بررسی اثدر کورکومین در پیشگیری از تخریب بافت میلین ، سلول های الیگودندروسیتی پیش ساز ، بالغ و قدرت عضلانی در جسم پینه ای مغز رت، مدل کاپریزون بیماری MS مورد بررسی قرار گرفت.

Keywords:

مولتیپل اسکلروزیس , کورکومین , سلول های الیگودندروسیتی پیش ساز , سلول های الیگودندروسیتی بالح , میلین

Authors

ابراهیم باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی بالینی، گروه فیزیولوزی ورزشی ،دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان،ایران

سید محمد مرندی

استاد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده ی علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران،

ناظم قاسمی

استادیار گروه آناتومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران