CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی چابکی زنجیره تامین و اولویت بندی شرکت های کاشی و سرامیک یزد با مدل تصمیم گیری چندمعیاره فازی (FMCDM)

عنوان مقاله: ارزیابی چابکی زنجیره تامین و اولویت بندی شرکت های کاشی و سرامیک یزد با مدل تصمیم گیری چندمعیاره فازی (FMCDM)
شناسه ملی مقاله: JR_SCMJ-21-63_002
منتشر شده در شماره 63 دوره 21 فصل در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد زارعی محمودآبادی - استادیار گروه مدیریت، دانشگاه میبد، میبد، ایران، نویسنده مسئول، نشانی: یزد، میبد، بلوار خرمشهر، دانشگاه میبد
سودابه رشیدی - کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، یزد

خلاصه مقاله:
امروزه، با توجه به شرایط متغیر فراگیر، سازمان­های موفق برای اینکه توان رقابتی خود را حفظ کنند باید خود را با شرایط متلاطم و متحول محیط کسب­وکار منطبق کنند. برای دستیابی به این امر، در سالیان اخیر بحث چابکی زنجیره تامین به­عنوان اجزا و عنصری ضروری برای بهبود رقابت­پذیری مطرح است. بنابراین؛ هدف پژوهش حاضر، ارزیابی چابکی زنجیره تامین در صنعت کاشی­وسرامیک به­عنوان یکی از صنایع مهم کشور است. این پژوهش از حیث هدف، کاربردی و از نظر اجرا، کتابخانه­ای و مبتنی بر فنون کمی و از نظر طرح پژوهش، توصیفی -تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش را شرکت­های کاشی­وسرامیک یزد تشکیل می­دهد. داده­های آماری این پژوهش مشتمل بر معیارها و زیرمعیارهای موثر در زنجیره تامین چابک است که با استفاده از روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP)، وزن­دهی و سپس با استفاده از مدل ترکیبی FAHP و ویکور و با کمک ماکروهای نرم­افزار­های  Super-Decisionو Excel، تجزیه­وتحلیل و رتبه­بندی شده­اند. نتایج پژوهش نشان داد که شرکت کاشی­وسرامیک مهسرام از نظر چابکی زنجیره تامین در رتبه اول و شرکت­های کاشی­وسرامیک ایفاسرام و عقیق، به ترتیب در رتبه­های دوم و سوم قرار داشته است. همچنین، از نقطه نظر اهمیت معیارها، معیار انعطاف پذیری توسعه محصول با ضریب اهمیت 307/0 از بیشترین اهمیت و معیار انعطاف پذیری ساخت و تولید با ضریب اهمیت 106/0 از کمترین اهمیت برخوردار است.

کلمات کلیدی:
چابکی, زنجیره تامین, مدل های تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM), منطق فازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/980947/