رشد گیاهچه کلزا (Brassica napus) تحت سطوحمختلف شوری ناشی از کلریدسدیم و کلسیم

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 849

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_070

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

Abstract:

بررسی رشد گیاهچه کلزا در مرحله بعد از جوانه زنی تا شروع رشد اتوتروفیک تحت تأثیر نوع نمک (کلریدسدیم، کلریدکلسیم و کلریدسدیم+کلریدکلسیم) و غلظت نمک (صفر، 5، 10 و 15 دسی زیمنس برمتر)، تأثیرنوع و غلظت نمک را بر نسبت وزن خشک ساقه چه به ریشه چه، اثر غلظت نمک بر وزن تر ریشه چه و اثر متقابل بین نوع و غلظت نمک بر روی طول ساقه چه، طول ریشه چه، نسبت طول ساقه چه به ریشه چه، وزن تر ساقه چه، نسبت وزن تر ساقه چه به ریشه چه، وزن خشک ساقه چه و وزن خشک ریشه چه را معنی دار نشان داد. مقایسه میانگین ترکیبات تیماری نشان داد که در کلریدسدیم، کلریدکلسیم و ترکیب هر دو نمک با افزایش غلظت طول ساقه چه و ریشه چه به طور معنی دار کاهش یافت. این روند در نسبت طول ساقه چه به ریشه چه نیز عکس روند طول ساقه چه و ریشه چه و شدیدتر بود. به طوریکه حداکثر (1/25) نسبت در غلیظ ترین ترکیب کلریدهای سدیم و کلسیم به دست آمد. بیشترین مقدار وزن تر ساقه چه و نسبت وزن تر ساقه چه به ریشه چه مربوط به غلظت 10 دسی زیمنس برمتر ترکیب دو نمک بدست آمد. علیرغم اثرمتقابل معنی دار، مقایسات میانگین تفاوت معنی داری را بین ترکیبات تیماری از نظر وزن خشک ساقه چه نشان نداد. ولی وزن خشک ریشه چه با افزایش غلظت نمک کاهش یافت. وزن تر ریشه چه فقط در غلظت 10 دسی زیمنس برمتر افت معنی دار (1/1 میلی گرم) داشت. همچنین مقایسه میانگین نسبت وزن خشک ساقه چه به ریشه چه، علیرغم اثر معنی دار نوع نمک بر آن، هر سه نمک را از این لحاظ در یک گروه آماری قرار داد. بیشترین (10/4) و (4/2) کمترین نسبت وزن خشک ساقه چه به ریشه چه به ترتیب مربوط به بالاترین غلظت نمک و شاهد بود.

Authors

علیرضا پیرزاد

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

سولماز نجفی

کارشناس ارشد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اروم

رضا درویش زاده

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ناصری، ف. 1370. دانه های روغنی (ترجمه). انتشارات آستان قدس ...
  • Dewey, D.R. 1962. Breeding crested wheat grass for salt tolerance ...
  • Redy, M. P. and E. R. R. Iyengar. 1999. Crop ...
  • Rezvani Moghaddam, P. and A. Koocheki. 2001. Research history on ...
  • Subbarao, G. V. & C. Johansen 1999. Strategies and scope ...
  • نمایش کامل مراجع