Year: 1394
Publish place:
Quarterly Journal of public law knowledge، Vol: 4، Issue: 12
COI: JR_SHORA-4-12_006
Language: PersianView: 190
This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 22 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
اصول 77 و 125 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در مقام تبیین جایگاه موافقت نامه های بین المللی و تعیین صلاحیت قوای مقننه و مجریه در فرایند انعقاد آن هاست. با وجود نگارش کتاب ها و مقالات متعدد در زمینه ی حقوق معاهدات و صلاحیت های قانونی نهادهای حکومتی در این زمینه، همچنان نقاط ابهام فراوانی در خصوص صلاحیت مجلس شورای اسلامی در تصویب موافقت نامه های بین المللی مانند امکان سنجی تصویب معاهدات بین المللی در قالب طرح نمایندگان مجلس، صلاحیت مجلس در خصوص تعهدات داوطلبانه، صلاحیت مجلس در تصویب موافقت نامه هایی تحت سایر عناوین مندرج در اصول 77 و 125 و صلاحیت شورای عالی امنیت ملی در تصویب موافقت نامه های بین المللی وجود دارد؛ که تحلیل و بررسی آن ها از منظر حقوقی ضروری به نظر می رسد. از همین رو سوال اصلی پژوهش حاضر عبارت از اینکه حدود صلاحیت های مجلس شورای اسلامی در تصویب موافقت نامه های بین المللی چیست این مقاله با رویکرد تحلیلی و بهره گیری از روش کتابخانه ای به دنبال پاسخگویی به پرسش مطرح شده است. به نظر می رسد صلاحیت تصویب همه ی موافقت نامه های بین المللی که دارای وصف بین المللی اند و موجب ایجاد تعهد برای جمهوری اسلامی ایران می شوند، انحصارا در اختیار مجلس شورای اسلامی است و عنوان معاهده و همچنین قید داوطلبانه بودن در آن را نمی توان مانعی بر صلاحیت مجلس تلقی کرد. همچنین برای مجلس شورای اسلامی حق ورود در جزییات معاهدات وجود دارد.
Keywords:
شورای نگهبان , صلاحیت , قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران , موافقت نامه ی بین المللی , مجلس شورای اسلامی
Paper COI Code
This Paper COI Code is JR_SHORA-4-12_006. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/985249/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:بهادری جهرمی، علی و فتاحی زفرقندی، علی،1394،بررسی ابهامات صلاحیت مجلس شورای اسلامی در تصویب موافقت نامه های بین المللی با نگاهی به نظرهای شورای نگهبان،https://civilica.com/doc/985249
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :- الف) کتاب ها و مقالات ...
- پژوهشکدهی شورای نگهبان (1392)، ماهیت حقوقی برنامهی اقدام مشترک ژنو، ...
- خلف رضایی، حسین (1394)، موافقتنامههای بینالمللی در نظام حقوقی جمهوری ...
- ضیایی بیگدلی، محمدرضا (1390)، حقوق بینالملل عمومی، تهران: کتابخانه ی ...
- ضیایی بیگدلی، محمدرضا (1392)، تحلیل توافقنامه ی ژنو از منظر ...
- فلسفی، هدایتالله (1383)، حقوق بینالملل معاهدات، تهران: فرهنگ نشر نو. ...
- مهرپور، حسین (بیتا)، مختصر حقوق اساسی، تهران: دادگستر. ...
- میرعباسی، سید باقر (1371)، حقوق بین الملل عمومی، تهران: نشر ...
- میرعباسی، سید باقر (1377)، مسئلهی قراردادهای بینالمللی، موضوع اصل 77 ...
- وکیل، امیر ساعد (1390)، حقوق بینالملل عمومی، تهران: مجد. ...
- ویژه، محمدرضا (1388)، اصل قانون مداری در اعمال اداری ، ...
- هاشمی، سید محمد (1384)، حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران، تهران: ...
- قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران. ...
- عهدنامهی وین در زمینهی حقوق معاهدات 1969 و 1986. ...
- قانون مدنی. ...
- قانون آیین نامه ی داخلی مجلس شورای اسلامی. ...
- طرح عضویت مجلس شورای اسلامی در اتحادیه ی پارلمانی کشورهای ...
- طرح قانونی اساسنامه ی گروه پارلمانی جمهوری اسلامی ایران عضو ...
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.