اثر تاریخ کاشت بر برخی خصوصیات مرفولوژیکی، مراحل فنولوژیکی و عملکرد دانه ارقام پاییزه گلرنگ

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,614

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_093

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

Abstract:

به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی، مراحل فنولوژیکی و عملکرد دانه ارقام پاییزه گلرنگ، آزمایشی در سال زراعی 86-1385 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند انجام گرفت. آزمایش به صورت طرح کرت های خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی با چهار تاریخ کاشت 25 مهر، 10 آبان، 25 آبان و 10 آذر به عنوان کرت اصلی و سه رقم محلی اصفهان، زرقان و LRV به عنوان کرت فرعی با سه تکرار اجرا گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر تاریخ کاشت بر صفاتی مورفولوژیکی مانند ارتفاع بوته، ارتفاع اولین شاخه رویشی از سطح زمین، تعداد شاخه فرعی معنی دار بود و تاخیر در کاشت باعث کاهش این صفات گردید. همچنین تاریخ کاشت بر تمامی مراحل فنولوژیک شامل سبز شدن، ساقه دهی، غنچه دهی، گلدهی و رسیدگی معنی دار بود و تاخیر در کاشت، تمامی مراحل فوق را تسریع نمود. بیشترین عملکرد دانه در تاریخ کاشت 25 مهر به میزان 1209 کیلوگرم در هکتار بدست آمد و به تعویق انداختن کاشت تا تاریخ 10 آذر باعث شد عملکرد دانه به میزان56/5 درصد کاهش یابد. اثر رقم بر ارتفاع بوته، ارتفاع اولین شاخه رویشی از سطح زمین ، تعداد شاخه فرعی و عملکرد دانه معنیدار بود. از مراحل فنولوژی مورد مطالعه فقط زمان کاشت تا سبز شدن تحت تاثیر رقم قرار گرفت و سایر مراحل تفاوت معنیداری نداشتند. همچنین اثر متقابل تاریخ کاشت و رقم بر تمامی صفات مورد مطالعه بجز زمان سبز شدن، تکمه دهی و رسیدگی گلرنگ معنی دار بود. بر اساس نتایج حاصل از این آزمایش حداکثر عملکرد دانه از رقم LRV در تاریخ کاشت 25 مهر بدست آمد

Keywords:

گلرنگ , تاریخ کاشت , رقم , خصوصیات مورفولوژیک , مراحل فنولوژیک و عملکرد دانه

Authors

حامد جوادی

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مرکز قاین

غلامرضا زمانی

عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :