CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین سرمایه های فکری موثر در دستیابی به اهداف عملکردی سازمان با استفاده از فرآیند تحلیل شبکه ای فازی(FANP)

عنوان مقاله: تعیین سرمایه های فکری موثر در دستیابی به اهداف عملکردی سازمان با استفاده از فرآیند تحلیل شبکه ای فازی(FANP)
شناسه ملی مقاله: FAMA02_251
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی تحقیقات بنیادین در مدیریت و حسابداری در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

عباس افرازه - دانشیار دانشکده مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران
ندا محمدحسن - دانشکده مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران
محمدحسین افرازه - دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه تهران، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
سرمایه فکری که شامل تخصص، ایده های خلاقانه و مهارتها میشود به عنوان یک منبع مدیریت دانش است که می تواند تحت تسلط در آمده، کد گذاری شده و به اشتراک گذاشته شود. سرمایه فکری به سرعت در حال تبدیل شدن به معیاری بسیار مهم برای ارزیابی عملکرد آتی سازمان به عنوان هدف نهایی پیاده سازی مدیریت دانش میباشد. انتخاب و الویت دادن به سرمایه های فکری که در رسیدن به اهداف عملکردی سازمان موثر می باشند همواره از اهمیت خاصی برای مدیران برخوردار بوده است. در این مقاله با استفاده از روش فرآیند تحلیل شبکه ای فازی FANP(Fuzzy Analytic Network Process) قصد داریم تا نقش سرمایه های فکری سازمان را در دستیابی به اهداف عملکردی مشخص نموده و الویتبندی نماییم. مدل FANP ابهام و غیر دقیق بودن فرآیند مقایسه زوجی که ناشی از استفاده از قالبهای زبانی از سوی مدیران میباشد، را حل میکند و استفاده از ساختار فازی شده، قابلیت انعطاف پذیری برای متخصصان فراهم میکند . کاربرد مدل از طریق انجام یک تحقیق میدانی جهت شناسایی سرمایه های فکری پیش برنده اهداف عملکردی یک شرکت خدمات فنی و مهندسی، تست شده است.

کلمات کلیدی:
دارایی دانشی، سرمایه فکری، فرآیند تحلیل شبکه ای، ANP(Analytic Network Process)، فرآیند تحلیل شبکه ای فازی، FANP(Fuzzy Analytic Network Process)، اهداف عملکردی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/987003/