نگرش پرستاران شاغل در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس نسبت به سالمندان

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 240

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DSME-5-1_004

تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1398

Abstract:

مقدمه و هدف: امروزه به علل مختلف مانند افزایش امید به زندگی و پیشرفت چشمگیر دانش و تکنولوژی در دنیا ،میانگین عمر افراد افزایش یافته است و سالمندی به یک پدیده جهانی تبدیل شده است لذا توجه به سالمندان حایز اهمیت است. در مطالعه حاضر نگرش پرستاران شاغل در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس نسبت به سالمندان در سال 1395 مورد بررسی قرار گرفت.روشها: این پژوهش به صورت مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی بوده که در سال 1395در بیمارستانهای آموزشی شهر بندرعباس بر روی 82 پرستار که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. جمع آوری اطلاعات به صورت مصاحبه و با استفاده از پرسشنامه بود. ابزار پژوهش در این مطالعه شامل پرسشنامه های اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه مقیاس نگرش نسبت به سالمندان Kogan بود. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: از پرستاران شرکت کننده تعداد 51/2 درصد بالاتر از نمره میانگین و 48/8 درصد پایین تر از نمره میانگین کل را داشتند، بر اساس یافته های پژوهش بیشترین درصد نگرش مثبت 39( درصد( در بازه سنی 30-35 سال و کمترین نیز در بازه سنی 40-45 سال وجود داشت، از نظر جنس نیز زنان بیشتر از مردان دارای نگرش مثبت به سالمندان بودند و بین میزان تحصیلات و نگرش مثبت به سالمندی ارتباط وجود داشت ) P Value 0/05( نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه، نگرش بیشتر پرستاران نسبت به سالمندی مثبت بود و بین سن، جنس، سطح تحصیلات با نگرش پرستاران ارتباط وجود داشت، از طرفی بین گذراندن دوره بازآموزی مراقبتهای سالمندی و نگرش مثبت پرستاران نیز ارتباط وجود داشت.

Authors

حسین شرفی

گروه اتاق عمل، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی در ارتقاء سلامت، پژوهشکده سلامت هرمزگان، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

انسیه خنجی

گروه اتاق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

زینب روشناس

گروه اتاق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

فاطیما رضایی

گروه اتاق عمل، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی در ارتقاء سلامت، پژوهشکده سلامت هرمزگان، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.