بررسی امکان ورود باکتری Listeria monocytogenes به حالت زنده اما غیرقابل کشت و بیان ژنهای بیماریزایی آن طی دوره انجماد ºC18 ناگت ماهی قزل آلای رنگین کمان ( Oncorhynchus Mykiss )

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 394

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJMM-13-1_007

تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1398

Abstract:

زمینه و هدف: هدف از این پژوهش بررسی امکان ورود باکتری Listeria monocytogenes طی فرایند انجماد به حالت Viable But Non Culturable (VBNC) و بیان ژنها بیماریزایی آن بود.مواد و روش کار: برای این منظور 610 باکتری در اواسط رشد لگاریتمی به سه محیط سرم فیزیولوژی ) NS ،) BHI براث و آبگوشت ماهی قزلآلای رنگینکمان ) FB ( تلقیح شد و طی 2 ماه در دمای ºC18 نگهداری و بررسی شدند. سپس باکتریها با - روشهای کشت )شمارش کلنی( روی محیط BHI آگار غنی شده در زمانهای 4 و 8 ساعت، 2 ، 4 ، 8 ، 20 ، 30 و 60 روز پس از شوک انجماد ) ºC18 ( و همچنین با روش - RT-PCR به منظور بررسی بیان ژنهای 16S rRNA ، hly و inlA قبل و بعد از شوک انجماد ارزیابی شدند. یافته ها: این باکتری تا انتهای شوک توانایی کشت پذیری خود را حفظ کرد، اما از تعداد آنها کاسته شد. نتایج بررسی بیان ژن نشان داد انجماد موجب توقف بیان ژنهای بیماریزای hly و inlA میشود. به طوری که این ژنها در محیط کشت غنی نیز بیان نشدند. با افزودن خون به محیط کشت غنی این باکتری فقط ژن بیماریزایی همولایزین O مجددا بیان شد. نتیجهگیری: اگرچه انجماد موجب ورود این باکتری به حالت VBNC نمی شود، اما به عنوان یک عامل نامساعدکننده محیطی بر سطح بیان برخی از ژنهای بیماریزایی باکتری موثر است. همچنین خون و عوامل آن می تواند به عنوان یک عامل القاکننده بیان ژن hly عمل کند؛ هرچند روی دیگر ژنهای مطالعه شده تاثیرگذار نیست. بنابراین بیان ژنهای بیماریزایی باکتری از یکدیگر مستقل است.

Authors

صونا کلته

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

سیدمهدی اجاق

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران

علیجان تبرایی

گروه میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران

مهدی ذوالفقاری

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران