CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

دیدگاه و تجربیات دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان از تنبیه در محیط های آموزشی

عنوان مقاله: دیدگاه و تجربیات دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان از تنبیه در محیط های آموزشی
شناسه ملی مقاله: JR_NAMA-11-1_002
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

لیلا جویباری - دانشیار گروه کودک و خانواده، مرکز مطالعات و توسعه آموزش، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
سامیه غنا - کارشناسی ارشد مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، ایران.
مریم منصور بستانی - دانشجوی کارشناسی پیوسته بهداشت عمومی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
یونس کر - دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.
اکرم ثناگو - دانشیار گروه پرستاری بهداشت جامعه و روان، مرکز تحقیقات پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه و اهداف: همه ابعاد وجودی انسان در بستر تربیت او شکل می پذیرد. تنبیه ها در دانشگاه بیشتر از نوع تمرین مجدد هستند تا با نوآموزی چندباره از وقوع انحرافات کاسته و رفتارهای دانشجویان را اصلاح نمایند. هدف از این پژوهش بررسی دیدگاه و تجربیات دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان از تنبیه در محیط های آموزشی می باشد. روش ها: در این پژوهش با رویکرد کیفی 30 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی گلستان درباره تنبیه در محیط های آموزشی مورد بررسی قرار گرفتند. نمون هگیری مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع بود. از مصاحب ههای نیمه ساختار یافته تا رسیدن به اشباع داده ها استفاده گردید. مصاحبه ها ضبط، دست نویس، کدگذاری و طبقه بندی و مطابق رویکرد تحلیل محتوا تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: 60 درصد دانشجویان مونث، با قومیت فارس و غیره، با تنوع رشته پزشکی، پرستاری و مامایی و پیراپزشکی بودند. مفهوم تنبیه براساس تجربیات مشارکت کنندگان معادل اذیت شدن، ضایع شدن، نمره کم گرفتن، سازندگی ارتقا بود. تنبیه توجیهی مورد پذیرش دانشجویان بوده است و وجود تنبی های که سازنده باشد و شخصیت دانشجو را زیر سوال نبرد را ضروری می دانستند. مشارکت کنندگان اظهار داشتند در محیط آموزشی از سوی استاد مورد تنبیه واقع می شوند اما هر استادی به شیوه خاصی از تنبیه در آموزش دانشجویان استفاده می ک ند.نتیجه گیری: دانشجویان تنبیه را عاملی برای توجیه شدن رفتارهای خود می دانستند. اما برخی از تنبیه ها در محیط آموزشی جنبه متنبه شدن و مثبت را نداشت و دانشجویان در برخی از موارد رفتارها و نحوه برخورد اساتید را به عنوان تنبیه قلمداد می نمودند و اثرات تخریبی بر شخصیت دانشجویان بر جا گذاشته بود.

کلمات کلیدی:
تنبیه، دانشجو، محیط آموزشی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/993933/