Year: 1398
Publish place: Zanko Journal of Medical Sciences، Vol: 20، Issue: 66
COI: JR_ZANKO-20-66_005
Language: PersianView: 102
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
زمینه و هدف: افراد مبتلا به کمبود آهن حتی بدون کم خونی، همیشه احساس خستگی میکنند و علاقه ای به بهتر انجام دادن کارها ندارند در نتیجه بازده کاری آنها کمتر میشود. این موضوع با توجه به گستردگی فقر آهن به خصوص در پسران و دختران نوجوان، اثرات عمیق و زیان بارتری بر کلیه سطوح جامعه از جمله بهداشت و درمان، اقتصاد، آموزش و پرورش و ... میگذارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع کم خونی ناشی از فقر آهن و تاثیر آن بر میزان یادگیری و حافظه در دانش آموزان مجتمع آموزشی امام ریوف انجام شد.مواد و روشکار: در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای (خوشه ای و طبقه بندی شده) استفاده شده است که بر روی 300 دانشآموز 181) دختر و 119 پسر) که به طور تصادفی انتخاب گردیدند، انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه و انجام آزمایشات خونی (HB,HCT,MCV,Ferritin) بود. به منظور دستیابی به نتایج از نرم افزار SPSS22 و آزمون chi-square استفاده گردید.یافته ها: نتایج این بررسی نشان داد ارتباط معنیداری میان سطح سرمی فریتین، هموگلوبین و هماتوکریت با سطوح اختلالات یادگیری در دانش آموزان وجود دارد .(P=0.000) اما ارتباط معنیداری میان وزن توده بدنی و جنس با سطوح اختلالات یادگیری در دختران و پسران مورد آزمایش وجود ندارد .(P=0.9,P=0.2)نتیجه گیری:با توجه به شیوع نسبتا بالای فقرآهن و نظر به اینکه کم خونی باعث اختلال در یادگیری و مهارتهای گفتاری و رفتاری و کاهش بهینه هوش میگردد پیشنهاد میگردد کودکان قبل از ورود به دبستان به منظور تشخیص کم خونی ناشی از فقر آهن، انجام آزمایشات هماتوکریت، هموگلوبین، فریتین جزو درخواستهای سنجش سلامتی کودکان قرار گیرد. هم چنین پیشنهاد میشود این مطالعه بر روی گروه های مختلف سنی و جنسی که در معرض کمبود فقر آهن هستند و با تعداد شرکت کننده بیشتر و در مدت زمانی طولانی تری اجرا شود و عملکرد آنها نیز مورد بررسی قرار گیرد.
Keywords:
فقرآهن، آنمي، دانش آموزان دبستان، يادگيري
Paper COI Code
برای لینک دهی به این Paper می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت Paper در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/995550/
How To Citation:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این Paper ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:قانعی، میثم و طغیانی، شیما و کریمی، اکبر،1398،بررسی ارتباط کم خونی و روند یادگیری و حافظه در بین دانش آموزان مجتمع آموزشی امام ریوف اصفهان سال 1397،،،،،https://civilica.com/doc/995550
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این Paper اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، قانعی، میثم؛ شیما طغیانی و اکبر کریمی)
برای بار دوم به بعد: (1398، قانعی؛ طغیانی و کریمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی Paper
مشخصات مرکز تولید کننده این Paper به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
New Papers
- بررسی تاثیر وراثت در بروز سرطان تخمدان
- بررسی عوامل خطر سرطان تخمدان غیر اپیتلیال
- بررسی شیوع افسردگی در زنان سه ماه سوم بارداری مراجعه کننده به مراکز بهداشتی تحت پوشش دانشگاهی علوم پزشکی کرمان در سال 1396
- تاثیر عصاره هیدروالکلی رازیانه و کتان بر وزن بدن و ویژگی های مورفولوژی تخمدان فرزندان نسل اول موش سوری
- بررسی اثرات حفاظتی عصاره هیدرو الکلی رازیانه و کتانبر میزان ذخیره فولیکولی تخمدان فرزندان نسل اول موش سوری
This Papers recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.