شناسایی نشانگرهای آگاهی بخش با استفاده از صفات مورفولوژی و نشانگرهای مولکولی(RAPDو SSRs) در جمعیت گردوهای ایرانی

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,257

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_007

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

کشور ایران از نظر سطح زیر کشت و میزان تولید گردو مقام سوم را در بین کشورهای تولید کننده گردو داراست. به همین منظور جهت بررسی تنوع ژنتیکی و شناسایی برخی از ژنوتیپ های بذری برتر آزمایشاتی به شرح زیر انجام شد.از نشانگر های مورفولوژی و مولکولی (SSRs و RAPD) برای تعیین سطح تنوع و خویشاوندی 35 ژنوتیپ گردو استفاده گردید. 14 آغازگر RAPD در مجموع 180 نوار در کل ژنوتیپ ها تکثیر کردند که از بین آنها 174 نوار که چندشکل بودند، بدست آمد. محدوده تشابه ژنتیکی ژنوتیپ ها بین 0/37 تا 0/89 بود. از 9 مکان ریزماهواره انتخاب شده از بخش های مختلف ژنوم گردو استفاده گردید. شباهت ژنتیکی محاسبه شده براساس اطلاعات نشانگرهای ریز ماهواره از 33% (بین دو ژنوتیپ از ریز و شهر کرد) تا 87% (بین دو ژنوتیپ) متفاوت بود. نتایج حاصله تا حدودی ارتباط نسبی بین تنوع ژنتیکی و منطقه جغرافیایی را نشان داد. بطوریکه ژرم پلاسم های مربوط به فراس و شهرکرد در گروه های متفاوت جای گرفتند. در پایان از 174 باند بدست آمده از مارکر RAPD و 39 باند در مارکر SSRs با 22 صفت مورفولوژی مورد ارزیابی قرار گرفت. نشانگرهای آگاهی بخش از لحاظ رگرسیون خطی و رگرسیون چندگانه رابطه معنی داری داشتند که این نشانگرهای آگاهی بخش در اصلاح گیاهان مفید می باشد

Authors

عزیز ابراهیمی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی دانشگاه تهران

محمدرضا فتاحی مقدم

استادیار پردیس کشاورزی دانشگاه تهران

ذبیح الله زمانی

دانشیار پردیس کشاورزی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Woeste, K., Burns, R., Rhodes, O and Michler, C.. (2002). ...
  • Foroni, I., Rao, R., Woeste, K., and M., Gattitelli, (2005). ...
  • Nicese, F.P., Hormasa, J.I and McGranaham, G.H. (1998). Molecular _ ...
  • Gerald, S. D., Woeste, K., Mallikarjuna, K., Aradhya, K., Koehmstedt, ...
  • نمایش کامل مراجع