بررسی تنوع ژنتیکی برخی از ژنوتیپ های انار ایرانی با استفاده از نشانگر RAPD

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,195

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_049

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

بنا بر توافق اکثر محققین انار بومی ایران بوده و اولین منطقه اهلی شدن و مورد کشت و کار قرار گرفتن این میوه, ایران است. ایران دارای گستره وسیعی از انواع به ظاهر متفاوت این میوه می باشد, همچنینی جنگل های وحشی از این درخت میوه در قسمت های مختلف ایران موجود است. در این تحقیق,29 ژنوتیپ انار مورد کشت و کار از استانهای مختلف ایران به علاوه یک نمونه وحشی برای بررسی تنوع ژنتیکی بین آنها با استفاده از نشانگرهای ملکولی RAPD مورد استفاده قرار گرفتند. از تعداد 67 آغازگر تصادفی RAPD مورد استفاده 20 عدد تولید باندهای چند شکل و تکرار پذیر کردند. در مجموع از این آغازگرها 309 باند حاصل شذ که 174 عدد از آنها در بین حداقل دو نمونه چند شکلی نشان دادند( درصد چند شکلی 57/64%) ماتریس تشابه بین 0/15 تا 0/95 متغیر بود. براساس دندروگرام UPGMA حاصله, نمونه های مورد بررسی بر اساس منطقه جمع آوری شده در گروههای مختلفی قرار گرفتند. همچنین در این تحقیق نمونه وحشی مورد استفاده با فاصله قابل توجه از بقیه نمونه های مورد کشت و کار جدا شد و در یک شاخه مجزا به صورت تکی قرار گرفت. این تحقیق ضرورت توجه به نمونه های وحشی موجود در کشور برای حفظ رژیم پلاسم و استفاده از آنها در برنامه های اصلاحی آتی را آشکار می نماید.

Authors

عبدالکریم زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه تهران

ذبیح اله زمانی

دانشیار دانشگاه تهران

محمدرضا فتاحی مقدم

استادیار دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :