تأثیر چهار سطح متفاوت از هورمون های جیبرلین و بنزیل آدنین بر خصوصیات کمی و کیفی گل شیپوری رقم چایلدسیانا

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,693

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_078

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

گلدهی، رخداد مورفولوژیکی مهم و پیچیده ای است که در مریستم انتهایی ساقه اتفاق می افتد. در این پژوهش اثر دو هورمون جیبرلین و بنزیل آدنین بر روی تولید گل بریده شیپوری مورد مطالعه قرار گرفته است. نیساگ ها قبل از کشت 200 و 500 پی پی ام فرو برده شد و برای مطالعه اثرات بنزیل آدنین بر ، در محلول جیبرلین با غلظت های صفر ، 100200 و 500 پی پی ، روی گلدهی، اسپری برگی گیاهان هر دو هفته یک بار تا زمان گلدهی با محلول های صفر ، 100 ام بنزیل آدنین انجام شد. نتایج نشان می دهد که بیشترین عملکرد گل مربوط به زمانی است که محلول 500 پی پی ام جیبرلین با هر یک از غلظت های 500 و 200 پی پی ام بنزیل آدنین به کار گرفته می شود. جدول تجزیه واریانس نشان داد که اثر متقابل میان جیبرلین و بنزیل آدنین، در سطح احتمال 1% معنی دار بود. به طور کلی، چنین نتیجه می شود که گلدهی در گیاهان شاهد زودتر از سایر گیاهان اتفاق می افتد. در مطالعه اثرات متقابل دو هورمون مذکور بر صفت وزن گل بریده، دیده شد که بیشترین وزن گل (54/97 گرم)در تیمار جیبرلین 200 پی پی ام و بنزیل آدنین صفر پی پی ام و کمترین آن هم(38/09 گرم)با کاربرد همزمان جیبرلین 500 پی پی ام و بنزیل آدنین 500 پی پی ام به وجود آمد. هورمون جیبرلین در غلظت های بالا باعث تولید بیشترین تعداد گل های غیر عادی شد ولی بنزیل آدنین چنین اثری نداشت. نتایج پیشنهاد می کند که جیبرلین عامل اصلی تولید گل های غیرعادی می باشد. به طور خلاصه، این دو هورمون اثرات متفاوت معنی داری بر هر یک از عوامل مورد بررسی داشتند.

Authors

روح انگیز نادری

عضو هیئت علمی گروه باغبانی پردیس کشاورزی کرج، دانشگاه تهران

نسرین مجیدیان

دانشجوی دکتری گروه باغبانی پردیس کشاورزی کرج، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - Naor, V., J. Kigel. and M. Ziv. 2005. The ...
  • -Naor, V., J. Kigel and M. Ziv, 2004. Hormonal control ...
  • Treder, J. 2005. _ influence of gibberellic acid on growth ...
  • نمایش کامل مراجع